Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2024

Onthuld: deze artiest zingt het volkslied voor Formule 1 GP van Nederland

Het is jaarlijks natuurlijk een grote eer. Wie zingt het volkslied voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland? Dat is zojuist bekendgemaakt.

Start Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was in de 538 Ochtendshow van Radio 538 dat bekend werd gemaakt wie de eer heeft om het volkslied te zingen voor aanvang van de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Het is niemand minder dan Duncan Laurence.

De laatste Nederlandse winnaar van het Eurovisie Songfestival geeft aan zijn piano mee te nemen op de startgrid voor een akoestische versie met een 'Duncan Laurence-sausje'. 

Voor Laurence wordt het de eerste kennismaking met de Formule 1. Hij kreeg de sport naar eigen zeggen met de paplepel ingegoten, aangezien zijn opa een groot fan was.

Laurence hoefde niet lang na te denken over de vraag: "Ik zei meteen 'ja'. Ik weet het ook al een paar weken, dus het was wel even lastig dat geheim te houden voor familie en vrienden."

"Het is een enorme eer om het Wilhelmus te mogen zingen tijdens de Dutch Grand Prix", aldus Laurence. "Het is een moment van nationale trots en ik kijk er enorm naar uit om dit met de wereld te delen." 

Laurence treedt in de voetsporen van André Rieu en dj La Fuente, die vorig jaar het volkslied voor hun gezamenlijke rekening namen. In de jaren daarvoor namen Floor Jansen en Davina Michelle de honneurs waar.

Ook interessant:

'Koning' Verstappen kan rekenen op extra boost voor GP Nederland

De Formule 1-actie wordt hervat met de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Na enkele lastige F1-weekenden scheelt het dat Max Verstappen met Red Bull juist daar kan rekenen op een extra boost. 

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel