Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Onverbiddelijke Italiaanse media wijzen Leclerc op 'onfeilbare' Verstappen: "Hij leert van zijn fouten"

Alhoewel Charles Leclerc in Italië punten heeft gescoord met zijn eerlijkheid na zijn crash, merken de media aldaar op dat Max Verstappen onfeilbaar is en op weg lijkt te zijn naar de wereldtitel.

Leclerc France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

"Het is mijn schuld", zo kopt de grootste Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport op maandagochtend de woorden van Charles Leclerc na zijn teleurstellende crash tijdens de Grand Prix van Frankrijk op zondag. De conclusie is hard: "Ferrari K.O.", aldus de krant.

"Nu wordt terugkeren wel heel lastig, want het verschil is 63 punten met Verstappen. Charles voelde zich alleen, heel alleen, nadat hij in de muur belandde door een eigen fout. Hij was aan het domineren, Ferrari was sterk en Red Bull zat in de problemen. Hij eindigde in de bandenstapels en zag een vierde overwinning dit seizoen in rook opgaan."

De Italianen loven de reactie van Leclerc, die de schuld volledig op zich nam. "Het is een coureur met veel talent, die hard werkt en er alles voor doet. Dat kan iedereen bevestigen. Deze fout is er een op weg naar zijn definitieve volwassenheid. Helaas maakte hij de fout, maar hij gaf het meteen toe. Daarmee heeft hij op zondag veel sympathie verdiend."

"De titel gaat naar degene die de minste fouten maakt"

De Gazzetta concludeert dat Verstappen momenteel geen fouten maakt, waardoor hij in tegenstelling tot Leclerc momenteel onfeilbaar is. "Max was tevreden met wederom een overwinning, terwijl hij weet dat hij niet de snelste wagen had in Frankrijk. Om kampioen te worden moet je echter winnen en geen fouten maken. Verstappen heeft geleerd van zijn fouten in het verleden en is nu een onfeilbare coureur."

Ook de Corriere dello Sport merkt op dat de titel bijna niet meer aan Verstappen voorbij kan gaan in 2022. "Nee, Leclerc, niet op deze manier. Hij was aan het domineren maar knalde er toen af. Iedere Ferrari-fan riep dat het niet op deze manier mocht gebeuren, inclusief Leclerc zelf."

"Niemand is perfect, maar de titel gaat wel altijd naar degene die de minste fouten maakt. Met deze grote achterstand is de weg naar de titel vooralsnog van Verstappen. Leclerc zal zoals altijd ook van deze fout weer leren en deze niet nog eens maken, al blijft de smaak op dit moment heel bitter. Het moment voelt aan als de crash van Vettel in Hockenheim vier jaar geleden toen hij voor Ferrari aan de leiding reed", aldus de sportkrant.

Misschien wel een beslissend moment

Tot slot zag ook Repubblica dat Verstappen een mogelijke genadeslag uitdeelde. "Een negen voor Max, die wederom liet zien hoe volwassen hij is en zijn volledige talent benutte. Hij weet er altijd weer het maximale uit te halen. Hij zag dat Leclerc sterk was, bleef druk op hem zetten en uiteindelijk ging Leclerc de fout in."

"Een misschien wel beslissend moment in de strijd om het kampioenschap. Het wordt met 63 punten in ieder geval heel lastig voor Ferrari om nog terug te keren in de strijd. Leclerc krijgt dan ook een vier. Hij was open en eerlijk, maar dat doet niets af aan de fout die hij maakte. Je kunt een overwinning niet zo weggooien. Het was een grote fout en hij lijkt er een zware prijs voor te moeten betalen", aldus de conclusie van de Italianen.

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"