Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Oorzaak megacrash Magnussen onthuld

Tijdens de GP van Mexico kwam Kevin Magnussen goed weg na een gekke crash in bocht 9, waarbij zijn Haas-bolide in de fik vloog.

Magnussen Mexico crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Halverwege de race werd de Grand Prix van Mexico opgeschrikt door een flinke crash. Het was Kevin Magnussen die op het Autodromo Hermanos Rodriguez bij het opgaan van de kerbs de controle over zijn Haas-bolide verloor, en vervolgens hard in de muur knalde. Zijn auto vloog in de fik en de race werd even stilgelegd om de schade aan het circuit te repareren.

Het was een aparte crash, en er leek bij het raken van de kerb wat af te breken aan de achterkant van de auto van de Deen. De auto vloog vervolgens ook nog in brand, en de Haas-coureur moest even een bezoekje brengen aan het medisch centrum. Magnussen kwam er in ieder geval uiteindelijk ongedeerd vanaf, en doet zijn verhaal later voor de camera van Viaplay: "Ik ben oké. De linker ophanging achter brak in bocht 9, een hele slechte plek. Dus raakte ik de muur." Hij had het gevoel dat de race ervoor wel 'oké' ging.

"Het lijkt hitte-gerelateerd te zijn"

Haas-teambaas Guenther Steiner geeft in een persbericht ook meer tekst en uitleg van wat er is gebeurd met de Haas-bolide van de Deen: "Kevin had een defecte ophanging, dus we moeten uitzoeken waarom dat gebeurde, maar het lijkt hitte-gerelateerd te zijn. Dat moeten we controleren."

Toch neemt het team ook een positief opzicht mee naar huis: "Het was weer een zware dag, maar het is niet allemaal negatief. Nico zat in een goede positie om punten te pakken, maar toen met de rode vlag, die we zelf veroorzaakten, konden we de banden niet in het juiste raamwerk houden in de laatste stint. Onze auto kan het leven in de banden niet vasthouden zoals andere auto's. We konden bijna de hele raceafstand vechten, maar bijna is niet goed genoeg. Voor de rest lijkt het erop dat het hele team goed heeft gepresteerd en dat Nico fantastisch heeft gereden om te proberen iets te pakken", zo sluit Steiner af.

Bekijk de crash van Magnussen hieronder.

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld