Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Openhartige Wolff geeft 'fout' tegenover kamp Verstappen toe

In 2021 ging het helemaal fout tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton op Silverstone. De Nederlander crashte zwaar na een touché met zijn titelrivaal en Toto Wolff geeft drie jaar later toe dat hij op dat moment een grote fout heeft begaan.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We gaan terug naar 2021. Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn in een felle titelstrijd verwikkeld geraakt, waarna het voor het eerst écht fout gaat in Groot-Brittannië. De kemphanen vechten een fel robbertje uit in de eerste ronde, met een touché en een zware crash van Verstappen tot gevolg. Hamilton rijdt na een onderbreking door, wint zijn thuisrace en viert dat uitbundig met zijn team, inclusief teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker geeft drie jaar later toe dat hij op die dag een grote fout heeft gemaakt.

"De relatie met Max was goed vanaf het moment dat hij in de eenzitters ging racen", vertelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Onze meeting in Wenen (in 2014, om Verstappen aan te trekken, red.) was waarschijnlijk de eerste grote Formule 1-meeting die zij deden en we hadden altijd inzicht in hoe dingen voor hen en voor ons moesten werken. Ook denk ik dat dat respect voor elkaar constant aanwezig bleef."

Toch ging het mis, stelt Wolff. "Er was een moment na Silverstone 2021. Dat seizoen heeft zijn tol geëist voor iedereen. Het was heel intens en iedereen vond dat er zaken niet klopten. Het werd echt een probleem toen ik een fout maakte na Silverstone. Ik had Jos Verstappen diezelfde dag moeten bellen en dat heb ik niet gedaan, ook omdat we zo boos waren over de situatie én Paul Monaghan van Red Bull me vertelde dat Max in orde was. Ik vertrouwde enigszins op die informatie, in plaats van dat ik de telefoon heb gepakt en wist dat Max oké was. Ik heb een kind in de karts en weet hoe het voelt als vader, maar op dat moment ging dat niet in mijn hoofd om."

De oplossing liet even op zich wachten. "Een jaar lang ging het niet zo goed tussen ons, mede door de race in Saoedi-Arabië en de ramp in Abu Dhabi. Maar een jaar later werd het beter en nu is de relatie weer zo goed als aan het begin. We begonnen de gesprekken met Jos in Singapore 2022. We begrijpen het racen op dezelfde manier en kunnen daarom zeggen dat we bepaalde dingen niet goed hebben aangepakt. Ik heb bijvoorbeeld het ene niet goed aangepakt en zij hebben het andere niet goed aangepakt. Je bent transparant, want we zijn niet perfect. En in het heetst van de strijd heb je soms een beperkte visie."

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan