Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Opgeluchte Leclerc pakt eerste startplek: "Hier heb ik hard aan gewerkt"

Charles Leclerc reed de tweede tijd tijdens de kwalificatie op Spa Francorchamps, maar mag zondag de race als eerste aanvangen.

Vanwege het sprintweekend werd er op vrijdag al gekwalificeerd voor de Grand Prix van België. Charles Leclerc reed de tweede tijd tijdens de kwalificatie, alleen Max Verstappen was sneller. Maar aangezien de Nederlander een gridstraf van vijf plaatsen ontvangt voor het verwisselen van de versnellingsbak, zal de Monegask de Grand Prix van België op de zondag als eerste mogen aanvangen. Na afloop van de kwalificatie werd Leclerc gevraagd hoe hij zich voelde over het resultaat, na de wisselvallige omstandigheden tijdens de kwalificatie. "Het was zeker geen slechte kwalificatie voor ons, al helemaal in deze omstandigheden. Met deze weersomstandigheden is het altijd lastig om alles aan elkaar te rijgen." De Ferrari-coureur heeft naar eigen zeggen flink wat werk verricht om beter met deze omstandigheden om te kunnen gaan. "Ik heb hard gewerkt want ik was een aantal races terug niet zo comfortabel, maar het lijkt zijn vruchten af te werpen."

"Alle druk op de laatste ronde"

Ondanks dat Ferrari een strategiefout maakte, had de eerste plaats er volgens Leclerc toch niet ingezeten."We waren iets te vroeg met het aanzetten van die laatste run, maar pole had er voor ons vandaag sowieso niet ingezeten. Max was te snel, maar we hadden wel wat dichterbij kunnen zitten. Maar dat gezegd hebbende, we hebben een goede startpositie voor zondag en laten we kijken hoe dat gaat." Q3 was een uitdaging voor de Ferrari-coureur. "Het was echt lastig. Ik had ook Kevin (Magnussen, red.) die de muur inging voor mij en daarna weer doorreed. Dus ik kon geen vroege ronde neerzetten en daardoor stond alle druk op de laatste ronde, die ik in deze omstandigheden moest neerzetten. Het was niet makkelijk, maar aan het einde ging alles prima. Dus ja, ik ben blij." Wel heeft Leclerc een punt van kritiek: "Er is nog steeds heel wat werk aan de winkel om de Red Bulls in te halen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"