Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Ophef in F1-paddock: vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media

Ophef in Bahrein, want er is een e-mail opgedoken met bestanden van vermeende gesprekken tussen Christian Horner en de vrouw die een klacht tegen hem zou hebben ingediend.

Horner Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Details van vermeende WhatsApp-gesprekken tussen Christian Horner en de vrouw die een klacht heeft ingediend tegen de Red Bull-teambaas en -CEO zijn via een anonieme e-mail verspreid. De mail is naar een groot aantal vooraanstaande F1-personen en de media verstuurd.

De e-mail, van een bron die zichzelf omschrijft als 'Anonymous Reporter', bevat 79 bestanden, die bijna allemaal uit screenshots van chats bestaan. De chats zijn verspreid over een periode van enkele maanden en er zijn ook een paar afbeeldingen te zien. De mail kwam minder dan 24 uur nadat een 'klacht' tegen Horner wegens 'ongepast gedrag' was afgewezen. In de verklaring van Red Bull werd het onderzoek als 'eerlijk, rigoureus en onpartijdig' omschreven.

Horner keerde donderdag terug in de paddock voor de start van het nieuwe F1-seizoen. Halverwege de tweede vrije training dook de mail echter ineens op. Het bericht werd naar FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem, Formule 1-baas Stefano Domenicali, andere hooggeplaatste personen binnen beide organisaties, de negen andere F1-teambazen en alle permanente pashouders van de media, inclusief RacingNews365, verstuurd.

RacingNews365 zal specifieke inhoud van de e-mail en de details van de vermeende gesprekken tussen Horner en de vrouw in kwestie niet onthullen, omdat in dit stadium niet vastgesteld kan worden of de e-mail betrouwbaar is. RacingNews365 heeft begrepen dat zowel de F1 als de FIA de zaak onderzoeken om vast te stellen of er met de beelden geknoeid is. Op dit moment geeft geen van de beide organisaties een officiële reactie.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China