Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton weigert te luisteren naar de FIA: "Dat ga ik niet doen"

Sinds de Grand Prix van Australië is het de coureurs nadrukkelijk verteld dat sieraden dragen niet meer toegestaan is tijdens de sessies. Lewis Hamilton laat weten de instructies niet op te volgen en gewoon zijn sieraden in te houden.

Hamilton Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

De regels bij het dragen van sieraden in de Formule 1 zijn al sinds 2005 hetzelfde. De coureurs mogen tijdens de sessies op het circuit geen sieraden dragen, al werd er in de praktijk nooit op gehandhaafd. Tijdens de Grand Prix van Australië veranderde dit toen er in de event notes nadrukkelijk werd vermeld dat het niet is toegestaan.

Het lijkt er dus op dat de stewards extra willen handhaven op de regel. Coureurs met bijvoorbeeld oorbellen of piercings zouden het moeten naleven, maar in de praktijk gebeurt dit nog niet. Het beste voorbeeld hiervan is Lewis Hamilton, die meerdere sieraden draagt maar niet van plan is om ze uit te doen. "Ik heb geen plannen om ze weg te halen", zegt hij tegen onder meer RacingNews365.

"Ik vind dat het persoonlijke dingen zijn en je moet kunnen zijn wie je bent. Er zitten er ook een aantal tussen die ik niet weg kan halen, letterlijk. De piercings in mijn rechter oor, die zitten letterlijk vast. Dan moet ik mijn oor er af hakken, of zo." Hamilton haalt de sieraden dus niet weg, ondanks de regels. "Ze zullen blijven."

Is de FIA strenger dan voorgaande jaren?

Met de verduidelijking in de event notes en het benadrukken van meerdere regels lijken de nieuwe wedstrijdleiders strenger te worden. Hamilton laat echter weten dat dit meevalt, ondanks de extra lange meetings met de stewards. "Het was de langste drivers briefing die ik in mijn hele leven heb gehad", zei hij na de briefing in Australië. "En ik race al voor een hele lange tijd."

"Ze hebben er nog nooit zo lang over gedaan", vervolgt de Mercedes-coureur, die juist belangrijke regels niet opgevolgd ziet worden. "Ze droegen geen mondkapjes. Sommige coureurs wel, maar de meesten van de FIA niet. Dat was niet zo comfortabel. Ik snap verder de kleine dingen (in de regels) niet, zoals het dragen van ondergoed."

Coureurs werden namelijk ook geattendeerd op het feit dat ze geen regulier ondergoed mogen dragen onder de brandwerende kledingstukken. "Ik bedoel, praten we echt hierover? Maar ja, we gaan verder. Nee, ik heb niet het gevoel alsof het allemaal veel strikter is", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Poll

De 'nieuwe' regel omtreft juwelen is

keer gestemd

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

96 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022