Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Opvallend Aston Martin-onderdeel wordt al snel verbannen uit F1

Aston Martin deed de wenkbrauwen fronsen met het design van haar nieuwe achtervleugel, waardoor we plots toch weer zogeheten 'endplates' zagen, maar vanaf volgend jaar wordt dit design verbannen.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Hongarije viel de achtervleugel van Aston Martin op. Daar waar endplates in het nieuwe F1-tijdperk verboden waren, omdat deze ervoor zorgden dat vuile lucht in het pad van de achtervolgende auto werd gestuurd. Door een creatieve interpretatie van de regels wist Aston Martin daar een weg omheen te vinden.

De endplates die haaks op de horizontale ligger stonden, verdwenen, en het leek erop dat de nieuwe regels ze definitief hadden uitgebannen, aangezien ze enkel door vloeiende, draaiende lijnen gevormd mogen worden.

De aero-mensen van Aston Martin wisten echter een oplossing te vinden om toch een verticale endplate te creëren, zoals het altijd gaat door nauwkeurig naar de reglementen te kijken en naar hiaten te speuren. De vleugel draait als het ware terug om zo toch een haakse hoek
te creëren. Als gevolg daarvan voldoet de achtervleugel aan de reglementen en dus heeft de FIA de vleugel legaal verklaard."

			© RN365/Paolo Filisetti
	© RN365/Paolo Filisetti

Schoorvoetend gaf de FIA toe dat de vleugel van Aston Martin aan de regels voldeed, waarna we de achtervleugel zagen verschijnen in Hongarije, Nederland en waarschijnlijk dit weekend in Singapore. In aanloop naar het volgende seizoen gaat de autosportbond het design echter verbannen, omdat deze volgens hen niet in de geest is met de regels. Artikel 3.2.1. van het technische reglement geeft de FIA namelijk de optie om eenzijdig die beslissing te maken.

De technisch directeur van Aston Martin, Andy Green, vertelt aan The Race dat dat naar voren is gekomen uit een discussie in de Technical Advisory Committee, waarin technische kopstukken van de Formule 1-teams samen met de FIA en de Formule 1 praten over de regels en mogelijke veranderingen. "Iedereen was het er over eens dat we de regels gaan veranderen, zodat dit soort ontwerpen in de toekomst niet meer mogelijk zijn. Dit jaar zal je daarom zo'n design voor het laatst zien", aldus de Brit van Aston Martin.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Aston Martin

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"