Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Opvallende vervanger voor Hamilton geopperd: "Ik zou naar hem kijken"

Er is nog geen meter gereden in het 2024-seizoen, maar na de Ferrari-overstap van Lewis Hamilton kijken F1-prominenten nu al naar wie zijn opvolger bij Mercedes moet worden in 2025. Een zeer opvallende naam wordt daarbij genoemd.

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Wie moet de opvolger van Lewis Hamilton worden als hij na dit seizoen Mercedes verruilt voor Ferrari? De spectaculaire overstap van de zevenvoudig wereldkampioen maakt de tongen flink los en de komende tijd zal er veel gespeculeerd worden over wie zijn Mercedes-stoeltje in 2025 moet overnemen. Voormalig teambaas Eddie Jordan oppert een opvallende naam.

"Op de korte termijn zou ik kijken naar Sebastian Vettel. Omdat we weten dat deze auto's niet zo moeilijk te besturen zijn als in jouw en mijn tijd", zegt Jordan in gesprek met David Coulthard bij de podcast Formula for Success. "In mijn tijd had je als coureur een nek als een wijnvat nodig, gewoon belachelijk. Deze auto's zijn niet zo moeilijk en heb je als coureur een langere levensduur. Daarom heb je een Fernando Alonso die langer doorgaat en daarom heb veel oudere coureurs."

Vettel, viervoudig wereldkampioen, stapte eind 2022 uit de Formule 1. Jordan ziet een terugkeer wel zitten. "Ik denk dat Vettel in beeld moet zijn. Wat is er met Michael Schumacher gebeurd nadat hij Ferrari verliet? Hij keerde terug bij Mercedes. Dus dat is een mogelijkheid. Jij hebt het gehad over Esteban Ocon en ik mag Alexander Albon graag. Dat zou een mogelijkheid kunnen zijn, maar ik zie hem als een mogelijke vervanger voor Sergio Perez in de komende jaren."

Als Jordan het dus voor het zeggen zou hebben, gaan we Vettel in 2025 na twee jaar afwezigheid terugzien in de Formule 1. "Als ik het was, en kijkend naar de manier waarop de Formule 1 vordert, zou ik naar Vettel kijken. Ik denk dat het een goede keuze is en het is logisch dat Mercedes een Duitse coureur in de auto heeft."

			© XPBimages
	© XPBimages

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"