Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Opvallende werkwijze Red Bull-techniekgoeroe Newey maakt het verschil

Adrian Newey heeft al talloze kampioenschapswinnende bolides gemaakt. Bij Red Bull heeft hij een opvallende aanpak ontwikkelt als Chief Technical Officer. Technisch directeur Pierre Wache vertelt.

Newey Verstappen Hungary 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al jaar en dag is Adrian Newey hét technische brein achter de F1-bolides van Max Verstappen. Toch is de Brit vandaag de dag niet heel hands-on, zo vertelt technisch directeur Pierre Wache in gesprek met Autosport. Volgens hem is de Red Bull-goeroe onvervangbaar.

"Hij is onvervangbaar, absoluut. Adrian is niet te vervangen. Op dagelijkse basis maakt hij geen onderdeel uit van het proces. Hij komt er meer zijdelings in en probeert ons uit te dagen op verschillende vlakken. Dat kan op mechanisch vlak zijn of qua aerodynamica."

Klankbord Newey

Newey gaat vandaag de dag meer als mentor door het leven, beschrijft Wache. "Je moet zijn ervaring goed gebruiken, want hij heeft minder tijd voor ons. Hij is meer... Ik kan niet op het woord komen, maar hij is meer iemand die ons uitdaagt, niet iemand die alles plant, niet om het hele concept van de auto uit te werken."

Een soort klankbord, dus. "Zo kan je het zeggen. Daarnaast daagt hij ons uit. Hij gaat vaker tegen ons in dan dat hij het met ons eens is!", lacht Wache. "Adrian beschikt over kennis waar wij niet over beschikken, omdat wij die kennis nog niet hebben opgedaan. Dat is heel goed, want als je een stap terug doet, kan je ook andere dingen zien. Hij heeft bovendien een hele andere achtergrond dan de rest."

Niet alleen de technicus Newey maakt indruk op Wache. Het mens Newey ook. "Hij is heel slim en staat overal voor open. Veel succesvolle mensen denken dat hun ideeën de beste ideeën zijn, maar zo is hij niet. Hij is heel open-minded. Hij fungeert als een mentor en daagt ons uit", aldus de technisch directeur.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024