Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig teambaas: "Te aardige Hamilton liet zich bestelen door Verstappen"

Lewis Hamilton stelde zich uiterst sportief op in Abu Dhabi. De Mercedes coureur verloor het kampioenschap in de laatste ronde van de race aan Max Verstappen en feliciteerde de Nederlander na afloop. Eddie Jordan vond dat 'te aardig', net als eerdere acties op de baan.

De Grand Prix van Abu Dhabi was een bloedstollende finale van het Formule 1 seizoen. Het leek erop alsof Lewis Hamilton zijn achtste wereldtitel op zijn naam ging schrijven, totdat Nicholas Latifi crashte en ervoor zorgde dat de safety car de baan op moest komen. Max Verstappen reed op dat moment tweede en dook de pitstraat in voor nieuwe banden. Hamilton besloot buiten te blijven en dat werd hem uiteindelijk fataal. De Nederlander wist de Brit in de laatste ronde in te halen en hiermee het kampioenschap te winnen. Eddie Jordan is van mening dat de Red Bull-coureur de titel heeft verdiend, maar vindt ook dat de Mercedes-man het hem wel erg makkelijk heeft gemaakt. "Verstappen heeft het kampioenschap verdiend, dat kun je niet ontkennen." "Aan de andere kant denk ik echter Hamilton de deur heeft open gezet. Hij heeft zich van zijn stuk laten brengen door iemand die zo agressief en arrogant is als Verstappen en heeft hem zijn titel laten stelen", zegt de oud-teambaas in een interview met BBC Radio 5 .

"Ik denk dat Lewis te aardig is geweest en dat hij wat harder moet worden", roept Jordan. De Brit is echter ook van mening dat heel Engeland een voorbeeld kan nemen aan de coureur van Mercedes. "Voor mij is het zijn lichaamstaal. Luister naar de manier waarop hij achteraf sprak. Hij was zo sportief. Heel Groot-Brittannië mag trots zijn op wat hij doet, maar aardige jongens winnen geen titels. En hij is is een aardige jongen geworden", concludeert de voormalig teambaas. Volgens Jordan valt er over de rijkunsten van Hamilton niet te twisten. "Hij is de beste coureur die ik ooit heb gezien en ik heb in mijn tijd al heel wat topcoureurs gezien. Dus als ik dat zeg, dan plaats ik hem echt op een voetstuk."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden