Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Oud-wereldkampioen ziet maar één optie voor Sainz: "Hangt van Verstappen af"

Carlos Sainz is misschien wel de meest begeerde coureur in de F1-paddock op dit moment. Toch lijkt de Spanjaard al vroeg een keuze te moeten maken over zijn toekomst. Volgens oud-wereldkampioen Damon Hill heeft Sainz echter weinig te kiezen.

Sainz Japan FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De vroege overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari en de bekendmaking dat Fernando Alonso ook de komende jaren bij Aston Martin zal rijden, zorgt voor een extreem vroege start van 'Silly Season'. Een van de hoofdrolspelers, Carlos Sainz, zal hierdoor eerder dan gewenst een keuze moeten maken. Volgens oud-wereldkampioen Damon Hill heeft de Spanjaard weinig meer te kiezen.

De wereldkampioen van 1996 vertelt in de podcast F1 Nation: "Het idee dat Carlos Fernando zou verdringen bij Aston Martin, ik weet niet of hij daar het lef voor heeft." Ook de Spaanse oud-Formule 1 coureur Pedro de la Rosa is aangeschoven bij de podcast. Hill wendt zich tot hem: "Pedro kan mij hierin corrigeren, maar als Lance besluit om te gaan tennissen ofzo, dan zou een volledig Spaanse line-up Aston Martin erg sterk maken, toch?"

De reactie van De la Rosa laat weinig aan de verbeelding over: "Waarom zou Lance niet doorgaan, Damon? Het team heeft alle reden om door te gaan met het project wat ze gestart zijn. Daarom heeft Fernando ook bijgetekend."

Sainz' toekomst

En dus lijkt de deur naar Aston Martin voor Sainz definitief gesloten. Wat is er dan nog mogelijk voor de Spanjaard? Een overstap naar Audi lijkt de enige reële optie voor Sainz volgens Hill: "Zij hebben grote plannen. Een bedrijf als Audi komt niet voor het halve werk naar de Formule 1. Zij kunnen Sainz erg veel bieden om voor nu naar Sauber te komen en dan later bij Audi aan de slag te gaan."

Ook een hereniging met de Red Bull-familie en Max Verstappen zingt steeds vaker rond voor Carlos Sainz. Voor Hill is een terugkeer naar Red Bull alleen mogelijk als de Nederlander vertrekt: "Ga je in deze vorm Perez vervangen voor Sainz? Zou je dat wel doen? Het hangt uiteindelijk gewoon van Max zijn keuze af."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"