Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Papa Perez maakt opmerkelijke vergelijking: "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"

Max Verstappen en Sergio Perez zijn inmiddels hun vierde seizoen als teamgenoten ingegaan. De vader van Perez, Antonio, geeft nu wat details over de samenwerking tussen de twee.

Verstappen Perez pole China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op de baan komt Sergio Perez eigenlijk altijd wel wat tekort op Max Verstappen. Waar de Nederlander al drie wereldtitels heeft gepakt en hard op weg is naar nummer vier, is Perez zijn beste resultaat in het wereldkampioenschap de tweede plek van 2023.

De samenwerking naast de baan is er altijd wel tussen de twee, maar op de baan is daar niet altijd sprake van. Zo is menig Formule 1-volger ervan overtuigd dat Perez opzettelijk crashte tijdens de kwalificatie voor GP van Monaco in 2022, waardoor Verstappen zijn tijd niet meer kon verbeteren. In Brazilië in datzelfde jaar liet de Nederlander zijn teamgenoot niet voorbij 'vanwege een eerder incident dat jaar', waarmee Verstappen waarschijnlijk op Monaco doelde.

De vader van Perez, Antonio, gaat nu in op de relatie tussen de twee coureurs. "Ze zijn twee tijgers in dezelfde kooi, dat is wat ik ze heb verteld. En als je mij vraagt met wie je Checo graag zou zien samenwerken, dan zou ik zeggen met de beste ter wereld. Dus hoe het vandaag de dag ook is, Checo is de op één na beste ter wereld in de Formule 1", zo vertelt vader Perez aan Azteca Deportes. Daar voegde hij ook nog het volgende aan toe. "We hebben het beste van Checo nog niet gezien."

Perez is 2024 in ieder geval goed gestart met vier podiumplekken in de eerste vijf races van het jaar. De vraag is echter of en wanneer de Mexicaan zijn eerste zege van het jaar kan pakken, want Verstappen lijkt simpelweg niet te kloppen. Om zijn zitje voor volgend jaar te behouden is het in ieder geval van belang om te blijven doen wat Perez nu doet. Dat is achter Verstappen finishen en zo het maximale eruit halen.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez