Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez baalt van Red Bull-keuzes: "Dan had ik de race gewonnen"

Sergio Perez eindigde de Grand Prix van Spanje als tweede, maar na de race geeft hij toe dat er meer in had gezeten. Zijn eigen strategie had beter uitgevoerd kunnen worden als hij geen teamorders had gehad, terwijl de strategie van teamgenoot Max Verstappen achteraf gezien misschien de betere was.

Perez Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Sergio Perez had het tijdens de race enigszins aan de stok met zijn team, omdat hij niet blij was met de teamorders die hij kreeg. Na afloop van de race gaat hij in gesprek met onder meer RacingNews365 dieper in op zijn frustraties.

"Tijdens de eerste stint, toen ik Max voorbij liet, werd mij verteld dat ik de positie terug zou krijgen. We wisten namelijk dat we op verschillende strategieën zaten", aldus de Mexicaanse Red Bull-coureur, die vervolgens juist niet terug voorbij ging aan de Nederlander totdat Max zijn pitstop maakte.

Perez zag kansen

Verstappen kwam in de beginfase van de race namelijk achter Perez te zitten nadat hij een fout had gemaakt en daarbij een tiental seconden en enkele plekken was verloren. De Mexicaan zat op zijn beurt weer achter Russell vast en moest na enkele mislukte pogingen om de Brit in te halen wijken voor de Nederlander.

Checo vroeg om wat meer tijd voor een inhaalactie op de Mercedes-coureur, maar Red Bull was genadeloos en beval hem aan de kant gaan. Wel werd hem verteld door zijn engineer dat het later goedgemaakt zou worden. "Ik had het gevoel dat het me had kunnen lukken en dan had ik een poging kunnen doen om mijn tweestopper misschien werkend te krijgen."

Niet de goede strategie

Max wist echter niet voorbij te komen aan Russell, mede door DRS-problemen. Vervolgens koos zijn team ervoor om Verstappen naar binnen te halen en over te stappen op een driestopper. Hadden ze dat nou maar bij hem gedaan, zo denkt de Red Bull-man nu.

Het was achteraf namelijk een goede keuze, beseft Perez. "Dat was de betere strategie. Als ik die kant op was gegaan, dan had ik de race gewonnen. Het werkte voor Max. Vooraf hadden we het besproken, maar toen wisten we niet welke strategie de beste zou zijn."

Toch had hij zijn eigen strategie beter kunnen benutten als hij niet aan de kant had moeten gaan voor Verstappen, zo benadrukt hij nogmaals. "Ik heb het gevoel dat ik in de eerste stint, toen ik de positie aan Max gaf, dat ik deze terug zou krijgen. Ik had dan eerder voorbij aan Max en George gekund."

"Waarschijnlijk was het niet genoeg geweest", vervolgt hij, alvorens hij eventuele geruchten over spanningen binnen het Red Bull-team meteen de kop indrukt. "Het is wel een goed teamresultaat. Intern moeten we het een en ander bespreken, maar de atmosfeer en het momentum is gewoon goed!"

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

60 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt