Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez doet dringende oproep aan Red Bull na 'pijnlijke' betrouwbaarheidsproblemen

Sergio Perez hoopt dat zijn team wederom goed gaat focussen op de betrouwbaarheid van zijn Red Bull-bolide, want de manier waarop zijn race in Canada ten einde kwam was volgens de Mexicaan heel pijnlijk.

Perez crash Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Sergio Perez scoorde in Canada geen punten. Na een dramatische kwalificatie, waar hij door een onhandige fout in de muur belandde, moest hij de race vanuit het middenveld beginnen. Vanaf P13 had hij al wat plekken goed gemaakt toen het al vroeg in de race fout ging.

Hij kwam stil te staan en moest de race staken. De Mexicaan wijst na afloop voor de microfoon van onder meer RacingNews365 naar de versnellingsbak van zijn Red Bull RB18.

"Het was de versnellingsbak. Echt zonde. Het is heel lastig om dit te verwerken: nul punten op zondag. Het ging goed. We hadden al terrein goed gemaakt, terwijl we de banden en de remmen aan het sparen waren. Er zat dus genoeg potentie in mijn race om terug te komen", zucht Checo.

Perez: "Dit is pijnlijk"

Gevraagd of de betrouwbaarheidsproblemen misschien een direct gevolg waren van zijn eigen crash op zaterdag, denkt Perez van niet. Hij roept zijn team dan ook op om weer goed naar de betrouwbaarheid te kijken, want zo de race moeten eindigen was niet best.

"Momenteel gaan we er niet van uit dat het daar een gevolg van was. We moeten dit soort dingen goed in de gaten houden. De versnellingsbak was ver aan het einde van zijn cyclus, dus we moeten dit oplossen, want de betrouwbaarheid is heel pijnlijk. Om nul punten te scoren is heel pijnlijk in het kampioenschap."

Hoe kan het toch dat er dit jaar zoveel technische uitvalbeurten zijn in F1? Perez denkt het wel te weten. "Er zijn nieuwe regels en iedereen pusht enorm hard op elk vlak. Dan is het probleem waarschijnlijk daar aan gerelateerd. De auto's stuiteren meer, dus dan komen er weer andere problemen kijken."

Nog meer pijn dan normaal

Het is zeker niet de eerste keer in zijn carrière dat Perez de strijd moet staken door problemen met zijn bolide, maar wel is het pijnlijker dan ooit, oordeelt hij.

"Dit doet zeker meer pijn dan in het verleden. Nul punten scoren terwijl je strijd om de wereldtitel is erg kostbaar. Er is nog steeds een lange weg te gaan. Het doet echter heel veel pijn, dus ik wil deze zondag graag snel vergeten en vooruitkijken naar Silverstone. Daar zou het goed moeten gaan. Hopelijk heb ik daar een normaal weekend."

Ook interessant:

Hamilton die zich als herboren voelt, een teleurstellende zondag voor Alonso en een bijzonder probleem bij Max Verstappen: dit is alles wat jij moet weten na de Grand Prix van Canada!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

34 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez