Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez liep tegen problemen aan in Bahrein: "Niet fijn op dit circuit"

Sergio Perez eindigde achter Max Verstappen als tweede tijdens de Grand Prix van Bahrein. Een prima start waar de Mexicaan mee kan leven, al had hij ook wat kleine probleempjes.

Perez race Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez moest alleen Max Verstappen voor zich dulden tijdens de Grand Prix van Bahrein. De Mexicaan startte vanaf P5 en haalde onderweg de Ferrari's en George Russell in. Daarna ging het om managen en dat leek Perez goed te lukken. De Red Bull-coureur hield Carlos Sainz achter zich en kon zo zijn eerste trofee van 2024 ophalen. Perez is tevreden.

"De tweede plaats was het maximale haalbare", vertelt Perez. "Het was een lastige race, ook qua bandenmanagement. Ik denk dat we veel van deze race kunnen leren en dat is belangrijk voor het kampioenschap. Al met al is het een goed begin van het nieuwe seizoen."

De Mexicaan geeft wel toe dat hij tegen wat kleine probleempjes aanliep. "Het hing van de compound af hoeveel we gleden. We hadden wat problemen met engine braking, wat niet makkelijk is op dit circuit. Er zijn veel langzame bochten, maar ik weet zeker dat we het vanavond zullen analyseren en leren voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië."

Toch kan Red Bull hier op verder bouwen, legt Perez uit. "Ik denk dat we momentum hebben en dat moeten we de komende weekenden in stand houden."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training