Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez haalt gram na moeizaam weekend Verstappen: "Nu heeft Max dezelfde problemen"

Sergio Perez krijgt al vrijwel het hele seizoen bakken met kritiek over zich heen. De Mexicaan haalt na de Grand Prix van Italië nu zijn gram, want volgens de teamgenoot van Max Verstappen heeft de Nederlander nu te maken met dezelfde problemen waar hij al weken met worstelt.

Verstappen Perez qualifying Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez begon het seizoen prima, met meerdere tweede plaatsen achter zijn ogenschijnlijk onverslaanbare teamgenoot Max Verstappen. Toch kwam bij de Mexicaan er al vrij snel de klad in. Sinds de Grand Prix van China eindigde Perez niet meer op het podium en slechts één keer in de top zes. Die resultaten zorgen er ook voor dat de voorsprong van Red Bull in het constructeurskampioenschap tot een schamele acht punten is gedaald. 

Want ook in Italië kon Perez geen potten breken. Uiteindelijk kwam hij als achtste over de streep, maar het verhaal van het weekend was natuurlijk de moeizame race van zijn teamgenoot. Die is volgens Perez illustratief voor de problemen waar hij zelf al weken mee moet werken. De Mexicaan haalt dan ook bij F1TV zijn gram over de problemen waar hij al weken mee worstelt: "Ik heb het echt gevoel dat ik dezelfde boot zit als in de laatste acht tot tien races. Nu zit Max in hetzelfde schuitje, met dezelfde problemen."

"Dat zorgt wel voor een beetje verwarring, maar de data laat duidelijk zien waar het probleem zit," zo vervolgt de teamgenoot van Verstappen. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het team hier op het circuit en thuis (in de fabriek red.) de oplossing heeft. We hebben in het verleden geweldige auto's geproduceerd en er is geen reden te bedenken waarom we dat niet nog een keer kunnen. We hebben nu geen vragen meer, we kennen het probleem. Aangezien het allemaal te maken heeft met balans, kunnen we het omdraaien als we een oplossing kunnen vinden."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"