Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez had moeite met Spanjaarden: "Ze kwamen iets te dichtbij"

Sergio Perez wist na een lang gevecht alsnog het podium te halen tijdens de sprintrace in China. Volgens de Mexicaan was het echter lastig inhalen op het Shanghai International Circuit.

Verstappen Perez sprint China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Voor Sergio Perez werd de sprintrace in China uiteindelijk een zware beproeving. De Mexicaan zat ronden lang klem achter Fernando Alonso en Carlos Sainz, maar kon uiteindelijk optimaal profiteren van het gevecht tussen de beide Spanjaarden. Hij vertelt voor de camera van F1TV: "Het was erg lastig om voorbij zowel Carlos als Fernando te komen."

"Door het gevecht nam de slijtage van de banden alleen maar toe. Op een gegeven moment moest ik zelfs in bocht veertien flink in de verdediging ten opzichte van Leclerc", vervolgt Perez.

Volgens de Mexicaan was deze verdedigende actie cruciaal, ook in zijn gevecht met Alonso en Sainz:" Dat werkte, waarna ik gelukkig Carlos en Fernando kon pakken. Ze kwamen eigenlijk iets te dichtbij, waarna voor mij de mogelijkheid zich voordeed. Uiteindelijk kwamen we zelfs nog bij Hamilton in de buurt."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"