Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez hekelt Red Bull-problemen: "Elke keer weer wat anders"

Sergio Perez greep tijdens de Grand Prix van Miami net naast het podium. De Red Bull-coureur slaagde er niet in om Carlos Sainz in te halen. Hij legt uit dat het onder meer kwam door een probleem met de RB18.

Sergio Perez finishte de Grand Prix van Miami op dezelfde plaats als hij was gestart. De Red Bull-rijder werd vierde, terwijl teamgenoot Max Verstappen beide Ferrari-coureurs kon aftroeven en de race won. Even had Perez nog wel zicht op het podium, maar zelfs na een safety car en een verse set rubber kwam hij niet voorbij aan de Ferrari van Carlos Sainz. Eerder in de race lukte het hem ook al niet. Het gat tussen Sainz en Perez werd groter nadat hij problemen kreeg met zijn bolide. Over de boordradio liet hij weten dat hij vermogen verloor, iets wat gelijk terug was te zien in zijn rondetijden. Na afloop van de race legt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365 uit wat er aan de hand was. "Weet je, zelfs met DRS kon ik niet in de buurt komen van Carlos. Het verlies op de rechte stukken was te groot en ik probeerde keihard te pushen om bij hem te blijven in de bochten." Uiteindelijk plaatste hij een inhaalactie, maar Perez verremde zich. "Ik ging ervoor, maar ik zat op de vuile lijn. Daarna kwam ik niet meer in de buurt, want het verlies was te groot." "Ik denk dat ik een goede kans had gehad met een normale motor", zegt Perez over de problemen aan zijn RB18. "Ik denk dat het een sensorprobleem was. Eerst werkte alles goed, maar door het sensorprobleem verloor ik zeven seconden in twee rondes. Toen was het gewoon een matige race. Het was niet meer hetzelfde en ik verloor teveel tijd en iets van 10 kilometer per uur op de rechte stukken."

Perez: 'Hadden geluk dat we de finish konden halen'

"We moeten hard blijven werken, want elke keer zijn het weer andere problemen zoals deze", vervolgt Perez balend. "Ik bedoel maar, we hadden geluk dat we de race konden finishen. Op een bepaald moment zaten we heel dicht bij een uitvalbeurt." "Dus om dan toch de finish te halen, dat is in ieder geval goed", relativeert de Red Bull-coureur, die uiteindelijk belangrijke punten scoorde voor zijn team. Het gat tussen Ferrari en Red Bull in de constructeursstand is mede door Perez gekrompen naar slechts zes punten. Nog altijd in het voordeel van de Italiaanse renstal.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'