Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez houdt onhandige blessure over aan crash in kwalificatie GP Canada

Sergio Perez heeft een blessure overgehouden aan zijn uitstapje tijdens de kwalificatie voor de race in Montreal. Daardoor is hij momenteel niet aan het trainen, maar is hij bezig om weer gezond te worden.

Perez Canada crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images
Tijdens de kwalificatie voor de GP van Canada ging het mis voor Sergio Perez. De Mexicaan verremde zich in de verraderlijke omstandigheden en parkeerde zijn Red Bull-bolide in de muur.

Een dag later ging het van kwaad tot erger toen hij al heel vroeg in de race zijn auto aan de kant moest zetten met ogenschijnlijk versnellingsbakproblemen. Tot overmaat van ramp bleek hij ook nog eens een blessure aan het raceweekend over te hebben gehouden.

Nekblessure

Alhoewel de klap op zaterdag niet heel hard leek, heeft Perez er nekproblemen aan over gehouden, zo vertelt hij aan het Mexicaanse Fox Sports. "Na een slechte dag is het altijd moeilijk om de week te beginnen. Ik ben herstellende van mijn crash, want ik had een zware verrekking in mijn nek, een 'contractuur, die ik niet voelde."

"Ik had veel pijn, maar over het algemeen gaat het goed. Op dit moment ben ik geen oefeningen aan het doen in mijn voorbereiding op de volgende race. Ik ben louter bezig met therapie voor mijn nek, om zo honderd procent fit te kunnen zijn voor de race in Silverstone", aldus de Red Bull-coureur.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez