Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez kaatst de bal terug naar Magnussen: "Gevaarlijk rijgedrag!"

Voor Sergio Perez was de Grand Prix van Monaco meteen voorbij. De Mexicaan kwam hard in aanraking met Kevin Magnussen en moest dat bekopen met een enorme crash. Perez vindt Magnussen de schuldige van het incident en snapt niet dat er geen onderzoek volgde.

Perez crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De start van de Grand Prix van Monaco werd overschaduwd door een megaklapper van Sergio Perez en Kevin Magnussen. De laatstgenoemde coureur zag een kans om zijn Haas naast Perez te plaatsen in de tweede bocht, waarna de wielen in elkaar haakten en de beide coureurs hard in de vangrail belandden. Magnussen bombardeerde Perez tot schuldige in een reactie, maar de Mexicaan is het daar niet mee eens.

"Als je naar mijn onboard kijkt, zie je dat Kevin geen moment naast me zit", vertelt Perez tegenover onder meer RacingNews365. "De muur kwam dichter- en dichterbij, dus er was maar één mogelijke uitweg in deze situatie. Er was simpelweg geen ruimte voor twee auto's en op een bepaald moment had hij zich dat moeten realiseren. Als je achter een andere auto rijdt, moet je je gewoon realiseren wanneer je moet inhouden."

Magnussen zei juist dat Perez hem geen ruimte liet. De Red Bull-coureur reageert verbolgen. "Hij moet daar gewoon niet zitten! Het zou alleen op contact met mijn auto of de muur uitdraaien. Er vloog een band van mijn auto af, dus hoe had ik hem ruimte moeten geven als hij niet eens naast me zit? Als de muur dichterbij komt, moet je een keer inhouden. Het is mij ook vaak genoeg gebeurd. Ik ben verrast dat er geen onderzoek volgde, vooral omdat er veel schade is en het gevaarlijk was. Ik snap dat ze ons meer laten racen in de eerste ronde, maar dit was gewoon gevaarlijk rijgedrag. Kevin bleef vol gas doorrijden, terwijl je weet dat er contact volgt."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen noemt vijf beste F1-coureurs aller tijden, licht één opvallende naam toe