Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez legt vinger op zere plek na dramatische kwalificatie Imola

Sergio Perez kende een dramatische kwalificatie. De Mexicaan werd uitgeschakeld in Q2 en zal zondag de race vanaf de elfde plaats gaan aanvangen. De teamgenoot van Max Verstappen is erg zelfkritisch.

Perez Qualifying Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Net als Max Verstappen kende Sergio Perez een dramatische eerste dag in Imola. Desondanks leek de Red Bull een grote stap vooruit te hebben gemaakt richting de kwalificatie van zaterdagmiddag. Waar Verstappen poleposition pakte, werd de Mexicaan uitgeschakeld in Q2 en dat steekt bij Perez zelf.

"Ik denk dat we goede progressie aan het maken waren," vertelt de teamgenoot van Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Zeker deze ochtend. Ook in de lange runs begon de auto zich beter te gedragen."

Toch moest Perez al meteen diep gaan in Q1. "Mijn eerste rondje in Q1 was niet ideaal, waardoor we niet helemaal veilig waren. Toen hebben we een nieuwe set banden gebruikt, waardoor ik in de rest van de kwalificatie een nieuw setje te kort kwam," verklaart Perez.

Foutje kost hem Q3

Toch zou je zeggen dat de Red Bull, ook met één setje zachte banden minder, makkelijk naar Q3 zou moeten gaan. Perez is het daar wel mee eens, maar kan ook verklaren waarom hij dat niet haalde: "In Q2 gebruikte ik meteen een nieuwe band, waardoor ik veel grip had. Daarop maakte ik een fout in bocht zeven, waardoor ik te ver doorschoot en een goede tweeënhalf tiende verloor. Daar verloor ik te veel."

"Gezien de extreem kleine verschillen, zet je dat meteen op achterstand," aldus Perez. De Mexicaan baalt dan ook dat hij niet in Q3 terecht kwam, zeker na het zien van de prestaties van zijn teamgenoot: "Het was fijn om te zien dat Max zoveel progressie heeft gemaakt, maar helaas heb ik die niet kunnen laten zien."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap