Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez maakt zich zorgen: "We raakten ergens de weg kwijt in de tweede training"

Sergio Perez kende geen geweldige trainingsdag in Spanje. De Mexicaan eindigde in de tweede vrije training op de dertiende plaats en maakt zich toch wel zorgen.

Perez FP2 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez zit de afgelopen weken in de hoek waar de klappen vallen en ook in de vrije trainingen voor de Grand Prix van Spanje gaat het voorlopig niet geweldig. De Mexicaan moest het in de representatieve tweede vrije training met de dertiende plaats doen en gaf zo veel tijd toe op snelste man van de sessie, Lewis Hamilton. Perez is niet blij.

"We begonnen goed aan de dag, maar na heel wat veranderingen in de tweede vrije training raakten we ergens de weg kwijt", vertelt Perez tegenover F1TV. "We moeten nog veel zaken analyseren. We hebben veel veranderingen doorgevoerd en de auto flink onder handen genomen. Hopelijk zijn we in staat om de juiste onderdelen te kiezen voor zaterdag."

De Mexicaan weet dat de kwalificatie cruciaal wordt, ook omdat hij nog een gridstraf krijgt. "Dat wordt een cruciale sessie, zeker omdat je hier niet makkelijk kan inhalen. Het is dus belangrijk om een goede kwalificatie af te werken en een goede positie voor de race te bemachtigen."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership