Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez maant Red Bull tot actie, wijst naar Verstappen

Uiteindelijk stond Sergio Perez zwaar chagrijnig de pers te woord na zijn harde crash met Carlos Sainz die hem een podiumplek kostte. Toch gaf de race hem een positief gevoel, hoewel hij ook voorzichtig blijft.

Perez Baku race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij leek lange tijd op weg naar zijn eerste podiumplek sinds 21 april, de GP van China. Maar de crash met Carlos Sainz betekende einde race voor Sergio Perez in de GP van Azerbeidzjan. Na een goede kwalificatie en een dito race kreeg het het zelfvertrouwen van de teamgenoot van Max Verstappen een enorme boost. 

De crash met Sainz in de voorlaatste ronde zorgde dan ook voor heel wat chagrijn. "Het is een enorm frustrerend. Het maakt me superverdrietig voor het team. McLaren heeft ons ingehaald in het kampioenschap", reageert Perez na de race bij de media, waaronder RacingNews365.

"Maar het positieve is dat het tempo terug is. Ik denk dat de upgrades die we hebben meegenomen ons weer terug in de strijd hebben gebracht en dat is iets waar we blij mee kunnen zijn. Ik denk dat we qua tempo een sterk weekend kenden. Ik verwacht dat ook in Singapore. Waarschijnlijk zal het daar iets lastiger zijn, maar het zou een goed weekend moeten worden", kijkt Perez ook alvast vooruit.

Desondanks geeft hij ook een waarschuwing af aan Red Bull. "Dit is bemoedigend, maar ik ben me ervan bewust dat er nog veel werk aan de winkel is. Want als je ziet hoe Max dit weekend aan het worstelen was... Ik denk dat hij waarschijnlijk twee stappen in de setup miste en dan levert dat meteen een enorm verschil op. Het blijft aantonen dat de auto te gevoelig is. We hebben dus nog wat werk te doen. Ik denk dat we een goede stap hebben gezet, maar we hebben nog twee van dit soort stappen nodig."

Ook interessant:

De Grand Prix van Azerbeidzjan leverde weer genoeg gespreksstof op. Het ging veelvuldig over Max Verstappen, die na een frustrerend en machteloos weekend als vijfde over de streep kwam. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers én Rudy van Buren bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"