Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez met dubbel gevoel na overwinning Verstappen: "Goed voor het team, maar niet voor mij"

Sergio Perez baalt van zijn vijfde plaats in de Formule 1 Grand Prix van Nederland. De teamgenoot van Max Verstappen is enigszins blij dat zijn compagnon bij Red Bull de overwinning binnen haalde, maar moet toegeven dat het voor hemzelf geen race was om over naar huis te schrijven.

Max Verstappen is de winnaar van de Grand Prix van Nederland en ook Red Bull heeft goede zaken gedaan in het constructeurskampioenschap van de Formule 1. Met de 26 punten van de Nederlander en de 10 punten van Perez loopt de Oostenrijkse renstal wederom uit op concurrenten Ferrari en Mercedes. Ondertussen in de coureursstand is het Verstappen met een gigantische voorsprong van 109 WK-punten. Charles Leclerc en Perez staan qua punten op de gedeelde tweede plaats (al heeft Leclerc meer overwinningen) en het wordt voor beiden zeer lastig om de wereldtitel van 2022 nog binnen te slepen. Perez blijft met een dubbel gevoel zitten na de GP van Nederland. "Het is natuurlijk een geweldige dag voor het team, maar voor mij was het geen beste dag", zo trapt hij na afloop van de race af. "Ik had veel last van bandenslijtage tijdens de eerste twee stints en de balans was niet zoals ik hem wilde. Het was een hectische race, inclusief incidenten in de pitstraat, maar gelukkig beschadigde ik mijn vleugel niet toen ik over een wheelgun reed ."

Perez wil snel vooruit kijken naar de volgende race in Monza

Perez had meer gehoopt dan de vijfde plaats in de race op Circuit Zandvoort en voor zijn kampioenschapskansen is het resultaat niet goed, maar de Mexicaan wil graag positief blijven. "Ondanks dat het een lastige race was, scoorden we aardig wat punten. Er is veel wat we mee kunnen nemen en kunnen begrijpen vanuit onze kant en hopelijk komen we sterk terug in Monza." Een week na de Grand Prix van Nederland vindt de GP van Italië plaats op Monza, ook wel de 'Temple of Speed' genoemd. Het is de afsluiter van een zware triple header. Na de race in Italië zijn er nog slechts zes races over in het kampioenschap van 2022, dus voor Perez en ook voor Leclerc wordt het cruciaal om snel punten te scoren ten opzichte van WK-leider Verstappen.

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024