Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez na ijzersterke overwinning GP Singapore: "Voor Verstappen is het ook mooier in Japan"

Sergio Perez was de sterkste coureur op het stratencircuit van Singapore en won de race, al kan de FIA nog een straf uitdelen waardoor zijn overwinning nog in gevaar is. Desalniettemin is de Mexicaan zeer trots op zijn resultaat.

De Grand Prix van Singapore is gewonnen door Sergio Perez, met Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz op respectievelijk de tweede en de derde plaats. Nadat Perez bij de start van de race de leiding overnam van Leclerc, domineerde hij en won hij met bijna tien seconden marge. Het is naar eigen zeggen de beste Formule 1-race ooit van de Mexicaan. "Dit was mijn beste performance en ik had de race in handen, al waren de opwarmronden erg lastig", zo vertelt hij vlak na de finish. "Vooral de laatste drie ronden waren intens. Ik voelde het nog niet heel erg in de auto, maar toen ik er uitstapte wel. Ik heb alles gegeven voor de overwinning vandaag."

Perez krijgt mogelijk nog een straf

De kans bestaat nog dat Perez een straf krijgt van de stewards. Na afloop van de race moet hij zich nog melden, daarna is pas zeker of hij zijn overwinning behoudt. Zelf weet de Red Bull-rijder van niets. "Ik heb geen idee wat er is gebeurd. Het team vertelde me gewoon dat er nog naar wordt gekeken en ik het gat (naar Leclerc, red.) moest vergroten." Max Verstappen kende een minder goede race. Even leek de Nederlander nog naar het podium te kunnen rijden, maar na een fout in de slotfase van de race viel hij terug en finishte hij als zesde. Hierdoor is de Nederlander nog niet zeker van zijn tweede wereldtitel. In de volgende race in Japan heeft hij weer een kans om de wereldtitel te veroveren. Dit is volgens Perez ook een betere plek om de titel veilig te stellen. "Het is veel mooier voor Max om hem in Japan te winnen. Voor de team en voor Honda is dat veel specialer", aldus de winnaar van de GP van Singapore.

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer