Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Perez neemt hoed af voor Verstappen: "Zijn beste weekend in tijden"

Sergio Perez moest het met de achtste plaats doen in Imola en zag lijdzaam toe hoe Max Verstappen toch de zege pakte in een moeizaam weekend. De Mexicaan looft zijn teamgenoot.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Emilia-Romagna verliep niet al te best voor Sergio Perez. De Red Bull-coureur crashte in de derde vrije training, werd uitgeschakeld in het tweede deel van de kwalificatie en kwam in de race als achtste over de streep. Tot overmaat van ramp liep Perez ook nog eens schade op bij een kostbaar foutje, terwijl teamgenoot Max Verstappen na een felle strijd met Lando Norris de zege opeiste. Perez blijft ontevreden achter, maar is wel onder de indruk van de prestatie van Verstappen.

"Dit was volgens mij het beste weekend van Max in tijden, credits voor hem", vertelt Perez tegenover De Telegraaf. "Voor mij was dit een erg slecht weekend. Ik denk niet dat het ging zoals verwacht en zoals we wilden. Er valt veel te analyseren, want tot aan de kwalificatie ging alles nog goed. Daarna ging het hele weekend verloren."

Maar wat was dan het verschil tussen Perez en Verstappen in Imola? "Dat heeft er ook mee te maken met dat hij poleposition in handen had. Inhalen was hier lastig, maar ik weet niet precies wat zijn snelheid verder was. We hebben werk te verrichten, vooral aan mijn kant en ook als we kijken naar de harde band."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training