Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez: "Niemand mag de prestaties van Verstappen relativeren"

Sergio Perez is achter Max Verstappen, die komend weekend hoogstwaarschijnlijk wereldkampioen wordt, de nummer twee in de WK-stand. De Mexicaan van Red Bull heeft zijn zinnen gezet op een goede Grand Prix van Qatar, zeker na een minder weekend in Japan.

Perez Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft de rijderstitel nagenoeg zeker binnen, maar de strijd om de tweede plaats bij de coureurs is nog niet beslist. Sergio Perez verdedigt een voorsprong van 33 punten op Lewis Hamilton, die steeds dichterbij komt. Perez viel namelijk na een touché met Kevin Magnussen uit in Japan. De zesvoudig Grand Prix-winnaar vertelt tegen onder meer RacingNews365 dat het behouden van de tweede plaats een hoge prioriteit voor hem heeft.

"De tweede plaats is van belang voor mij, omdat het nu de hoogst haalbare positie is", vertelt Perez. "Ik denk dat iedereen altijd op zijn best wil presteren. We hebben wat problemen gekend en dat willen we graag achter ons laten. Persoonlijk wil ik het seizoen succesvol afsluiten, zeker als mooie voorbode voor volgend jaar."

Perez: "De set-up van de auto leek niet juist in Japan"

Perez heeft veel tijd gestoken in het doorgronden van de problemen in Japan, zeker omdat het Losail International Circuit in Qatar overeenkomstige karakteristieken bevat. "Ik denk dat het een vergelijkbaar weekend wordt door de vele bochten op hoge snelheid. De omstandigheden zullen wel anders zijn. De wind is erg onvoorspelbaar en het wordt erg warm. Al met al wordt het een interessant en spannend weekend, ook door al het zand. Dat wordt vooral een uitdaging als de avond valt."

Maar wat ging er dan precies mis tijdens de Grand Prix van Japan? "De set-up van de auto leek niet volledig juist. We hebben die wellicht iets te agressief ingezet. Het zou hier een stuk beter moeten gaan, want we begrijpen nu waar het twee weken geleden fout is gegaan."

Perez heeft ook nog mooie woorden voor Verstappen in petto. "Ik heb veel respect voor zijn prestaties. Hij draait een geweldig seizoen, rijdt op een ander niveau en levert in elke conditie. Niemand zou dat ooit mogen relativeren."

Ook interessant:

Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1

Voor de gelegenheid sluit iemand die ook op de loonlijst van Red Bull Racing staat, aan: simcoureur Rudy van Buren! Hij wordt geflankeerd door de bekende namen Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"