Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez open over naderend F1-afscheid: "Dan kan ik er niet meer mee leven"

Sergio Perez is inmiddels een van de oudere coureurs in de F1-paddock en dus beginnen zijn jaren ook te tellen. De Mexicaanse Red Bull-coureur geeft nu een inkijkje in zijn overwegingen hoe lang hij nog doorgaat in de koningsklasse van de autosport.

Perez Qualifying Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Je zou het misschien niet zeggen, maar Sergio Perez is al sinds 2011 onafgebroken in de Formule 1 te vinden. De Mexicaan kwam via Sauber, McLaren en Force India in 2021 bij Red Bull Racing terecht, waar hij al voor het vierde seizoen de teamgenoot van Max Verstappen is. Inmiddels staat de teller van Perez al op ruim 270 verreden Grands Prix.

In januari van dit jaar werd de Mexicaan 34 en bovendien heeft hij samen met zijn vrouw twee jonge kinderen. En dus zal Perez ongetwijfeld weleens nadenken over een leven zonder Formule 1. Een ding is in ieder geval zeker: met een overvolle kalender van 24 GP's is er veel toewijding nodig bij Perez, waardoor hij veel tijd weg is bij zijn gezin.

"Het is zeker moeilijk, maar het is het waard. Ik heb mijn hele leven gevochten om hier te zijn", zo vertelt Perez in gesprek met The Times. "Ik weet dat ik aan het einde van mijn carrière kom, want ik wil het niet te lang doen. Er komt een moment, ik weet alleen niet wanneer, dat ik moet zeggen: 'Ik kan er niet meer mee leven om mijn gezin de hele tijd achter te laten'."

De Mexicaan wil in ieder geval niet meer switchen van team, zoveel is duidelijk. "Ik wil mijn carrière hier beëindigen. Ik weet niet wanneer, maar het is een team dat me alles heeft gegeven en ik wil hen ook alles teruggeven. Voor het zover is, zijn we hopelijk in staat om nog een paar kampioenschappen te winnen."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld