Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez prijst Red Bull na eerste testdag: "Ik voel dat er potentie in zit"

Sergio Perez mocht eindelijk een dag lang stoeien met de nieuwe RB16B van Red Bull. In navolging van Max Verstappen ging hij op zaterdag namelijk aan de slag tijdens de testdag in Bahrein. Na afloop straalde hij van oor tot oor.

Perez wachten
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
Tijdens zijn eerste testdag namens Red Bull mocht Sergio Perez voor het eerst echt kennismaken met de nieuwe RB16B. De Mexicaan, die eerder al enkele ronden reed tijdens de shakedown op Silverstone, reed op zaterdag in totaal 117 ronden, waarbij hij zich voornamelijk richtte op het afwerken van racesimulaties.

Er waren wat kleine probleempjes. Zo moest er een klein euvel aan de Honda-motor worden opgelost en verloor het Oostenrijkse team plots haar motorkap tijdens de middagsessie. Toch had het geen groot negatief effect en kon Perez zijn dag zonder veel tijdsverlies afmaken.

Na afloop is de kersverse teamgenoot van Max Verstappen dan ook enthousiast. "Het was geweldig om een volledige testdag af te werken in de RB16B. Ook al waren de omstandigheden erg lastig hebben we veel werk kunnen verrichten en zullen we nog veel ontwikkelingen zien."

Hij merkt dat er veel potentie in de gloednieuwe wagen zit, zo vertelt hij. "Het is geweldig om samen met het team te werken en ik raak al steeds meer gewend aan alle nieuwe dingen - ik voel al dat er potentie in zit. Zondagochtend mag ik opnieuw in de wagen plaatsnemen, dus ik kijk er naar uit om nog meer ronden af te werken", aldus de Mexicaan.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'