Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez relativeert zijn kwalificatieresultaat: "Drie auto's passeren en het is weer goed"

Sergio Perez moest in de kwalificatie genoegen nemen met de vierde plaats, maar ziet genoeg kansen op zondag. "Het is niet het einde van de wereld", zegt hij over het mislopen van pole.

In de kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië klokte Sergio Perez de vierde tijd, waardoor hij achter Carlos Sainz, Max Verstappen en Charles Leclerc start. De Red Bull-rijder is gematigd positief over zijn resultaat en laat weten gewoon mee te kunnen strijden voor de overwinning. "Het was niet ideaal, maar het is niet het einde van der wereld", laat hij weten aan onder meer RacingNews365. De race op Silverstone biedt volgens Perez genoeg mogelijkheden voor een beter resultaat. "We kunnen vanuit hier gaan vechten, zo lang we maar een competitieve auto hebben op zondag. Dan zit het wel goed en kunnen we progressie boeken. We spelen (vooraan het veld, red.) allemaal op hetzelfde speelveld. Iedereen heeft weinig kilometers gemaakt, maar met de snelheid zit het wel goed voor in de race."

Kleine problemen voor Perez in Silverstone

Perez blijft positief over zijn kwalificatie, mede door de eerdere problemen bij zijn Red Bull-bolide gedurende het weekend. Tijdens de trainingen ging er wat mis met de RB18 van de Mexicaan, waardoor hij wat tijd verloor. "Het had te maken met de aerodynamica", legt hij uit. "Een aantal onderdelen zaten er niet helemaal goed op, zoiets." Nu de problemen bij de Red Bull van Perez zijn verholpen, kan hij naar eigen zeggen naar voren rijden tijdens de GP van Groot-Brittannië. "We hoeven maar drie posities te winnen en dan is het goed", zegt hij lachend.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden