Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez spot belangrijke verbetering op RB20: "Ik verwacht op mijn best te zijn"

Hoe heeft Red Bull de dominantste auto uit de Formule 1-geschiedenis kunnen verbeteren in de winter? Sergio Perez weet het wel.

Perez RB20 launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Will Cornelius / Content Pool

Vol verwachting klopten de harten van de Formule 1-fans op 15 februari, want Red Bull presenteerde de nieuwe RB20. Het wordt uitermate lastig om met die bolide het geweldige 2023 te evenaren, maar het team uit Milton Keynes gaat toch een poging wagen. Sergio Perez gaat op voor zijn vierde seizoen naast Max Verstappen en is zeer tevreden over de ontwikkeling van Red Bull, zo vertelt hij tegen onder meer RacingNews365.

"Ik denk dat we wat goede stappen voorwaarts hebben gezet", stelt Perez. "Het wordt interessant om te zien wat we de komende weken allemaal kunnen doen, want ik denk dat het belangrijk is dat we meteen een goede snelheid hebben. Verder gaat het doorslaggevend zijn of we de auto kunnen doorontwikkelen gedurende het seizoen."

Low speed

De Mexicaan licht ook al een tipje van de sluier op als het om een specifieke verbetering gaat, al houdt hij wel een slag om de arm. "Dat is lastig te zeggen, maar potentieel lijkt onze low speed beter te zijn. Maar uiteraard weten we dat nooit als we niet op het circuit hebben gereden."

Perez kende geen geslaagd 2023 en beschikt over een aflopend contract bij Red Bull. Heel wat druk dus, maar de coureur is er helemaal klaar voor. "Ik voel me weer fris. Het is belangrijk om van onze fouten van vorig jaar te leren. Ik denk dat we veel hebben begrepen. Het is mijn vierde jaar bij Red Bull en ik verwacht op mijn best te zijn. We moeten elke kans maximaliseren om aan het begin al een goede basis neer te leggen en dat door te trekken naarmate het seizoen vordert."

Ook interessant:

Red Bull boezemt concurrentie angst in met radicale F1-bolide

Red Bull maakte veel tongen los met de presentatie van de nieuwe RB20, want Max Verstappen gaat met een zeer radicaal concept zijn wereldtitel verdedigen. RacingNews365 neemt in de onderstaande video alle ins en outs van de bolide met je door.

Alles over de nieuwe Red Bull RB20 van Verstappen RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China