Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez stipt meest bevredigende aspect van P2 achter Verstappen aan

Sergio Perez heeft zich er bij neergelegd dat hij voor de tweede plaats in het Formule 1-kampioenschap moet gaan. Daar zit toch een voordeel aan, zo legt hij uit na afloop van de Grand Prix van België.

Perez Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een sterke seizoensstart kreeg Red Bull-coureur Sergio Perez klap na klap te verduren met matige kwalificaties, weinig podiumplaatsen en teamgenoot Max Verstappen die steeds verder uitliep in het kampioenschap. Nu het gat na de eerste seizoenshelft 125 punten bedraagt, zal Perez zo goed als zeker genoegen moeten nemen met P2 in de WK-stand.

Althans, als hij de tweede plaats vast weet te houden, want ook andere coureurs azen op het zilver. Als er aan Checo wordt gevraagd wat nu het fijne is aan de tweede plaats en zijn relatief sterke race in België, reageert hij voor onder andere RacingNews365: "Ik denk gewoon de vorm die ik terug begin te krijgen. Dit soort races in schone lucht, daar leer je van en hiermee kan ik stappen maken voor de komende races."

"Dat is nodig, want tijdens de laatste races was het lastig om te zien wat ik nou echt kon. Je racet in vuile lucht en dat soort dingen, dus in de vrije lucht zoals op Spa kon ik veel meer leren", zo luidt het oordeel van de nummer twee in het kampioenschap.

Komt de zomerstop dan op een juist moment voor Perez? "Ik denk dat dat niet zo veel uitmaakt. We kunnen alles nu wel rustig gaan analyseren en kijken waar we kunnen verbeteren, zodat we het momentum vast kunnen houden tot aan het einde van het seizoen."

De race van Perez

Verstappen moest de Grand Prix van België starten vanaf de zesde plaats, terwijl Perez al snel aan de leiding kwam te liggen. Hiervoor moest hij de man op pole, Charles Leclerc, wel snel inhalen. "Charles inhalen in de eerste ronde was cruciaal voor mijn race. Ik had een goede start, maar hij ook. Het doel was daarna om hem in bocht 5 in te halen en dat lukte. Vanaf dat moment heb ik mijn eigen race gereden."

"Ik had het wat lastiger op de mediums, vooral toen het licht begon te regenen. Ik verloor wat temperatuur en konden de banden nooit helemaal goed begrijpen. Maar dat was duidelijk, want de rest van het veld ging ook weer naar de softs", aldus Perez, die uiteindelijk zo'n 22 seconden finishte achter racewinnaar Verstappen, maar wel tweede werd.

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live reacties na eerste pole Verstappen in Miami