Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez trekt pijnlijke conclusie na tegenvallend weekend: "Niks ging goed"

Terwijl Max Verstappen de Grand Prix van Groot-Brittannië won, zijn zesde zege op rij, werd Sergio Perez zesde. Een lastige race, zo constateert de Mexicaan op zondag.

Perez Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Sergio Perez zag teamgenoot Max Verstappen voor de zesde keer op rij uitlopen in het kampioenschap. De Formule 1-coureur maakt op papier nog kans op de wereldtitel, maar moet hiervoor de overige twaalf races uitzonderlijk gaan presteren. Erg realistisch is dat niet meer met een gat van 99 punten naar Verstappen.

De zesde plaats in de Grand Prix van Groot-Brittannië helpt daar ook niet bij. Na een domper in de kwalificatie moest de nummer twee in het klassement vanaf de vijftienden plaats starten, waarna hij niet verder kwam dan een aantal punten. Tevredenheid? Daar is tegenover de media, waaronder RacingNews365, geen ruimte voor. "Niks ging goed vandaag."

"Ik had een goede start, maar ik werd direct geblokkeerd door (Esteban) Ocon. Ik verloor posities in plaats van er een aantal te winnen, dus dat maakte de inhaalrace lastiger. Ik gebruikte teveel van mijn banden in de eerste stint, waarna ik drie ronden voordat de safety car kwam een pitstop maakte. Dit was 'm niet, maar ja, we gaven alles."

Zware zondag voor Perez

Perez legt uit dat er in de slotfase weinig gewonnen kon worden, dit doordat vrijwel iedereen voor softs koos en ongeveer dezelfde bandenslijtage kende. "Elkaar volgen in bochten op hoge snelheid is daarnaast ook best lastig, want je verliest downforce als je achter iemand zit. Dat maakt het allemaal wat lastiger. Met wat meer geluk hadden we wat hoger kunnen finishen."

Na een prima comeback in Oostenrijk heeft de teamgenoot van Verstappen toch wat meer problemen met zijn Red Bull-bolide dan verwacht. "Ik denk dat ik wat gevoeliger ben voor de details van de auto. Vooral in de laatste races en op zaterdag met weinig brandstof. Dat is iets waar we op maandag direct al aan gaan werken met het team in de simulator."

"We hebben al wat ideeën. Het werkvenster is zo klein dat we echt een sterke zaterdag nodig hebben. Het positieve is dat we qua pace op zondag wel goed zitten, maar we moeten zorgen voor een net weekend", aldus Perez.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024