Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez trekt zeer pijnlijke conclusie na dramatische kwalificatie

Voor Sergio Perez werd de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada er een om héél snel te vergeten. Voor het tweede weekend op een rij kwam de Mexicaan niet door Q1 en daar heeft Perez zelf een vrij pijnlijke conclusie voor.

Perez Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nee, het is voorlopig niet het weekend van Sergio Perez. De Mexicaan verlengde deze week zijn contract bij Red Bull, maar gaat daar voorlopig nog niet beter van presteren. In tegendeel. Waar hij in Monaco al werd uitgeschakeld in Q1, herhaalde Perez dat 'kunstje' in Montréal. In Monaco gaf de teamgenoot van Max Verstappen het verkeer de schuld, nu trekt hij een compleet andere conclusie.

"Ik denk dat het een sessie was waarin vooral het weer een grote rol speelde," aldus Perez tegenover de media, waaronder RacingNews365. "We kregen het gewoon simpelweg niet aan de praat. Maar ik denk dat dat voor meerdere auto's gold. We hadden veel moeite met de regen en daar moeten we een verklaring voor gaan vinden."

Eerder dit weekend liet Perez al doorschemeren dat Red Bull snelheid te kort kwam ten opzichte van de concurrentie. Ook na zijn slechte kwalificatie valt de Mexicaan terug op dat punt: "Ik denk dat we zeker dingen anders hadden kunnen doen, maar we komen ook gewoon snelheid te kort in deze omstandigheden."

Desondanks verwacht de teamgenoot van Verstappen wel dat hij naar voren kan rijden: "We hebben wat zaken die we moeten gaan begrijpen. Hopelijk kunnen we daar doorheen komen en wat punten sprokkelen tijdens de race. Wij hebben de kracht om door het veld heen te gaan, dus we moeten het probleem begrijpen en vanuit daar verder bouwen. Maar we lijken een fundamenteel probleem te hebben, dat wéér tot uiting is gekomen. Daar moeten we aan gaan werken."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024