Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Perez verdient het Red Bull-stoeltje naast Verstappen helemaal niet'

Na het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull is Sergio Perez alweer de derde coureur die het mag proberen naast Max Verstappen. Of de Mexicaan dé perfecte teamgenoot is, daar zijn de meningen over verdeeld.

Sergio Perez kon vorig jaar niet vaak tippen aan de snelheid van teamgenoot Max Verstappen, al speelde de 'nummer twee' van Red Bull een cruciale rol in het behaalde coureurskampioenschap van zijn teamgenoot. Ondanks het sterke teamspel hebben Tom Coronel en Ruud Dimmers hun twijfels over de prestaties van de Mexicaan. In de gloednieuwe podcast van RacingNews365 krijgen de twee heren de stelling 'Perez verdient dat stoeltje bij Red Bull naast Verstappen helemaal niet', voorgelegd. "Eens, helemaal eens", vindt Coronel. "Ik vind dat Pierre Gasly hem verdiend heeft. Ten eerste omdat hij uit de pool komt van Red Bull en ten tweede omdat hij heeft laten zien dat hij rijper is geworden, zijn koppie is sterker geworden." "Het zelfvertrouwen is weer terug. Ik zou hem er toch gewoon weer een keer naast zetten. Ik had véél meer verwacht van Perez vorig jaar, maar echt heel veel meer. Wanneer heeft hij nou echt eigenlijk geholpen? Eén keer aan het einde van het jaar en één keer ergens in het midden van het seizoen. Voor de rest heeft hij er überhaupt nooit bij in de buurt gezeten."

'Gasly en Perez maakten dezelfde fout'

Dimmers is het volledig eens met Coronel. "We hadden meer verwacht van Perez, zeker omdat hij gewoon al zo'n tien seizoenen aan ervaring heeft." Red Bull ging met de Mexicaan juist voor een ervaren coureur, in plaats van een rijder uit haar eigen juniorenopleiding. Zowel Gasly als Alexander Albon gooide geen hoge ogen naast de Nederlander. "Maar is Perez dan zo slecht of is Max Verstappen gewoon buitenaards goed?", vraagt Dimmers zich af. "Gasly kon ook niet op tegen Max, die probeerde zelf een hele andere set-up uit met die Red Bull, toen ging het van kwaad tot erger. Perez had hetzelfde. Gasly kon er niet mee overweg, Perez kon er niet mee overweg. Ze gingen er beide mee de fout in." Toch vond Perez meer snelheid richting het einde van het seizoen, waardoor de teamgenoot van Verstappen meermaals op het podium stond. Volgens de F1-experts is dit mede te danken aan de afstelling van de Limburger. "Perez was toen sterker. Waarom? Omdat hij weer terugging naar de set-up van Max. Er werd gewoon gezegd, nu ga je naar ons kijken."

Coronel: 'Dan gaan die egootjes weer opspelen'

"De snelste set-up is gewoon bepalend, maar dan gaan die egootjes weer opspelen", benadrukt Coronel, die zich afvraagt wie er dan wél goed genoeg is naast Verstappen. Dimmers haakt in: "Ik denk dat iedereen binnen de Red Bull-gelederen... Perez, Gasly, Tsunoda: zet die naast Max en ze krijgen allemaal die zes tienden aan hun broek. Er is niemand van dat next level niveau." "Behalve Lewis Hamilton", aldus Coronel. "Je zou eigenlijk gewoon Lewis en Max in dezelfde auto moeten zetten. Dan krijg je het Prost-Senna effect." Ook coureurs als George Russell en Charles Leclerc gaan het volgens Coronel niet redden naast Verstappen: "Forget it!" Beluister de volledige podcast van RacingNews365 hieronder!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez