Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez verklaart onhandige spin: "We hebben het dieptepunt bereikt"

Voor Sergio Perez was de zaterdag op Silverstone er een om snel te vergeten. Door een spin tijdens de sprintkwalificatie start hij de Grand Prix van Groot-Brittannië op zondag helemaal achteraan.

Perez Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De kwalificatie op vrijdag was al geen daverend succes voor Sergio Perez, aangezien hij behalve zijn teamgenoot en beide Mercedes-coureurs ook Charles Leclerc voor zich moest dulden. In de sprintkwalificatie ging het niet veel beter, want halverwege de race verloor hij de controle over zijn RB16B.

Hij spinde en wist zijn wagen maar net uit de muur te houden. Wel viel hij terug tot bijna helemaal achteraan het veld. Kort voor het einde besloot Red Bull hem naar binnen te halen en de strijd dus te staken. Daardoor start de Mexicaan op zondag de Grand Prix van Groot-Brittannië helemaal vanaf de laatste plek en mogelijk zelfs uit de pitstraat.

Kort na afloop van de race verzamelde Perez al zijn moed bij elkaar om het journaille, waar RacingNews365 deel van uitmaakt, te woord te staan. Gevraagd of zijn spin werd veroorzaakt door de vuile lucht van de auto voor hem, geeft hij toe dat dat inderdaad de oorzaak was.

"Ja, dat was het ongeveer om eerlijk te zijn. Toen ik uit de bocht kwam en het gaspedaal al vrij diep in had gedrukt, werd ik verrast door de vuile lucht. Ja, toen was ik al vrij vroeg in de bocht een passagier. Een teleurstellende dag van mijn kant", zo zucht de duidelijk teleurgestelde Red Bull-coureur.

Toen was het eigenlijk heel snel duidelijk dat zijn dag voorbij was. Zijn banden hadden vlakke kanten en de vibraties namen snel toe. Uiteindelijk reed hij zelfs de pitstraat in en zou hij de race niet finishen. "Na mijn incident was het eigenlijk klaar. We hadden teveel vibraties na de spin en toen was het eigenlijk gewoon voorbij. Op een manier was het een strategische uitvalbeurt. We hadden weinig te verliezen, dus dan staakten we liever de race", aldus Perez.

Hij houdt nog hoop voor zondag, zo blijkt uit zijn woorden naar zijn fans. Het kan namelijk alleen maar beter gaan. "Het was een dag die al vroeg in de race erg lastig werd. We hebben ons dieptepunt bereikt, maar op zondag hebben we weer een hele nieuwe kans. We gaan met het hele team samenwerken om de schade zoveel mogelijk te beperken!", aldus Checo.

Voorspel en win

Wie wint de GP van Groot-Brittannië 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Speel mee

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade