Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez verklaart wederom dramatische kwalificatie

Voor de tweede maal op rij kende Sergio Perez een dramatische kwalificatie. Ditmaal vond hij in Q2 zijn Waterloo, mede doordat hij door het grind vloog.

Perez Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De RB19 in handen van Max Verstappen was een klasse apart in Barcelona, maar teamgenoot Sergio Perez stelde opnieuw teleur. De Mexicaan, die nog altijd droomt van een wereldtitel, ging opnieuw in de fout.

"Ik denk dat vooral bocht 5 ons probleem was", vertelt hij aan onder meer RacingNews365. "Nadat ik de controle over de auto verloor waren de banden te warm en kreeg ik ze niet meer in het juiste werkvenster. Hierdoor had ik in mijn laatste ronde niet de grip", blikt Perez terug in gesprek met onder meer RacingNews365.

"De omstandigheden waren erg lastig en uiteindelijk verloor ik de controle in bocht 5. Het was erg lastig om alles kloppend te krijgen vandaag."

Vanaf de elfde positie hoopt Perez nog naar voren te komen. In tegenstelling tot vorig weekend valt er in Barcelona wel in te halen.

De Mexicaan verwacht zondag wel volop punten te scoren, maar bandenmanagement is cruciaal: "Zeker als je anderen moet volgen. Je wilt je banden niet oververhitten. Er zijn veel auto's die niet op hun normale positie staan, dus het kan een interessante race worden."

"Het is frustrerend, maar het is hier geen Monaco. We kunnen hier nog veel punten scoren", blijft Perez hoopvol.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"