Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez voelt zich niet serieus genomen in de Formule 1

Sergio Perez vindt dat men het in de media 'erger maakt dan het is' als het gaat over zijn vorm. Niet alleen recent, maar al zijn hele carrière lang.

Perez Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Afgelopen weekend won Sergio Perez zijn tweede Grand Prix van het seizoen, nadat hij daarvoor een wisselvallige periode achter de rug had. Terwijl Max Verstappen race na race won, soms dominant, moest Perez vaak het onderste uit de kan halen om überhaupt de strijd aan te kunnen gaan met Ferrari en Mercedes.

Volgens ligt hij vanwege zijn roots veel sneller dan de Engelstalige coureurs onder een vergrootglas. "Als je een slechte race hebt of een mindere periode, net als alle coureurs wel eens hebben, dan hoor je over de Spaanstalige coureurs meer kritiek. Terwijl het maar om een paar races gaat."

"Het is niet alsof dit jaar zo slecht is verlopen. Je ziet het bij de andere coureurs, die hebben soms ook problemen, maar er wordt nauwelijks over gepraat. Dus ja, soms voelt dat zo. Mijn hele carrière heb ik dat gevoel al gehad. Ik vond dat ik dat aan moest kaarten, maar tegelijkertijd is het een van de mooie dingen van de sport om zo te sparren met de media."

Perez voelt zich niet serieus genomen

Daarom heeft Perez het gevoel dat hij soms niet helemaal op waarde wordt geschat en dat hij niet altijd serieus wordt genomen. "Soms voelt het alsof men de situatie waar ik inzit niet helemaal begrijp, het team waar ik deel van uit maak, tegen wie ik het op moet boksen en al dat soort dingen."

"Maar ik ben er niet om lof te ontvangen, ik ben in de sport voor mijn eigen redenen. Ik moet er maar mee leven", concludeert hij. "Het voelt soms gewoon alsof je niet serieus wordt genomen. Soms zeiden mensen vroeger 'het is maar een Mexicaan, hij is lui, dat is zijn cultuur' en dat soort dingen."

"En dan denk ik: 'Alleen maar omdat ik Mexicaans ben zou ik niet mee kunnen strijden met de besten?' Vooral in mijn vroegere jaren merkte ik dat men soms zo over me dacht. Tegelijkertijd was het mooi om te bewijzen dat iedereen mee kon doen op het hoogste niveau", aldus de Red Bull-coureur.

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

47 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'