Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

Perez waarschuwt voor nadeel Red Bull in Las Vegas

Natuurlijk is Red Bull de uitgesproken favoriet voor de GP van Las Vegas. Toch denkt Sergio Perez dat de omstandigheden niet in het voordeel van hem en zijn team zullen zijn.

Perez Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De omstandigheden waarin de GP van Las Vegas aankomend weekend zal worden verreden is het onderwerp van gesprek in de Formule 1-wereld. De Pirelli-banden zijn op papier namelijk helemaal niet geschikt voor de koude temperaturen in de gokstad.

Volgens Sergio Perez kan dat een probleem gaan vormen voor zijn team. Het zal hem en Max Verstappen niet verder helpen, vermoedt de Mexicaan. "Dat ga je in Las Vegas goed merken", zo wijst hij op de lage temperaturen. "Het zal niet in het voordeel van Red Bull zijn, maar we zullen er rekening mee moeten houden", vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365.

Checo denkt dat Red Bull voornamelijk met behulp van de in het verleden opgedane kennis de set-up zal moeten gaan bepalen voor het raceweekend op het stratencircuit. "Het is ook heel lastig om dit soort dingen te simuleren en het is moeilijk om te bepalen welke kant we op moeten gaan qua set-up. Je kunt vandaag de dag heel veel in de simulator nabootsen, maar we moeten hierbij denk ik vooral uitgaan van de kennis die we hebben."

De Mexicaanse coureur eindigt met een gezonde dosis zelfspot als hem wordt gevraagd naar eventuele steun van Spaanstalige F1-fans. Hij verwijst naar zijn crash in de eerste bocht drie weken geleden tijdens zijn thuisrace. "Na Mexico hebben ze daar waarschijnlijk niet veel zin in! Maar nee, er zullen nog steeds veel fans zijn, ik verwacht veel steun in Las Vegas!", aldus Perez.

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari Slaat grote slag en kaapt twee kopstukken weg bij Mercedes