Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez weeksnelste met geüpdatete Red Bull, verrassende nummer twee in Bahrein

We moesten lang wachten tot we Red Bull in actie zagen op de laatste testdag in Bahrein, maar toen Sergio Perez de nieuwe RB18 de baan op stuurde was hij direct snel.

Red Bull kondigde de hele week al aan dat er updates zouden komen voor de RB18. Als dat niet op vrijdag zou gebeuren dan wel op zaterdag en op zaterdagochtend was het zo ver. Lange tijd keken de camera's tegen grote teamschermen voor de pitbox aan, maar toen Sergio Perez de baan op reed, vielen met name de nieuwe sidepods op. Met zijn eerste de beste geklokte ronde reed hij direct de snelste tijd, om die vervolgens steeds scherper te stellen naar de tijd die nu geldt als de snelste tijd, tevens sneller dan de snelste tijden van gisteren. Verrassende nummer twee was Alfa Romeo-coureur Guanyu Zhou. Zowel Perez als Zhou reed de snelste tijd op de C4-band. Door de late start doet Red Bull nog niet mee met de meest productieve teams. Meest productieve team leek overigens afgetekend Haas F1 te worden, dat met Kevin Magnussen een uurtje eerder mocht beginnen om meer verloren tijd van de donderdag goed te maken. Echter, door een waterdruklek bleef de teller steken op 38, waardoor Alfa Romeo, Ferrari en Alpine redelijk in de buurt wisten te komen.

Hamilton nog onzichtbaar op zaterdag

Perez uitgezonderd reden alle teams al ruim meer dan twintig ronden, dus hele grote problemen deden zich nog niet voor. Ook de rode vlaggen werden tot op heden nog op zak gehouden. Lewis Hamilton neemt voor Mercedes de ochtendsessie voor zijn rekening, maar zijn naam vinden we pas terug op P8. Hij reed wel op zachtere banden, maar het merendeel van de runs reed hij op medium banden. Gisteren gaf hij aan nog niet blij te zijn met de auto , maar andere teams verdenken Mercedes ervan opzichtig verstoppertje te spelen. Mogelijk zien we later deze ochtend meer van het ware potentieel van de teams. Perez bijvoorbeeld gaf al aan wat performanceruns te gaan rijden en dat moet dan in de komende twee testuren gebeuren, want vanmiddag zit Max Verstappen weer in de auto.

Viaplay
x
Max naar Mercedes? Schumacher: "Als Verstappen Red Bull verlaat, heeft Russell een groot probleem"