Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Perez weeksnelste met geüpdatete Red Bull, verrassende nummer twee in Bahrein

We moesten lang wachten tot we Red Bull in actie zagen op de laatste testdag in Bahrein, maar toen Sergio Perez de nieuwe RB18 de baan op stuurde was hij direct snel.

Perez Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Red Bull kondigde de hele week al aan dat er updates zouden komen voor de RB18. Als dat niet op vrijdag zou gebeuren dan wel op zaterdag en op zaterdagochtend was het zo ver. Lange tijd keken de camera's tegen grote teamschermen voor de pitbox aan, maar toen Sergio Perez de baan op reed, vielen met name de nieuwe sidepods op.

Met zijn eerste de beste geklokte ronde reed hij direct de snelste tijd, om die vervolgens steeds scherper te stellen naar de tijd die nu geldt als de snelste tijd, tevens sneller dan de snelste tijden van gisteren. Verrassende nummer twee was Alfa Romeo-coureur Guanyu Zhou. Zowel Perez als Zhou reed de snelste tijd op de C4-band.

Door de late start doet Red Bull nog niet mee met de meest productieve teams. Meest productieve team leek overigens afgetekend Haas F1 te worden, dat met Kevin Magnussen een uurtje eerder mocht beginnen om meer verloren tijd van de donderdag goed te maken. Echter, door een waterdruklek bleef de teller steken op 38, waardoor Alfa Romeo, Ferrari en Alpine redelijk in de buurt wisten te komen.

Hamilton nog onzichtbaar op zaterdag

Perez uitgezonderd reden alle teams al ruim meer dan twintig ronden, dus hele grote problemen deden zich nog niet voor. Ook de rode vlaggen werden tot op heden nog op zak gehouden.

Lewis Hamilton neemt voor Mercedes de ochtendsessie voor zijn rekening, maar zijn naam vinden we pas terug op P8. Hij reed wel op zachtere banden, maar het merendeel van de runs reed hij op medium banden. Gisteren gaf hij aan nog niet blij te zijn met de auto, maar andere teams verdenken Mercedes ervan opzichtig verstoppertje te spelen.

Mogelijk zien we later deze ochtend meer van het ware potentieel van de teams. Perez bijvoorbeeld gaf al aan wat performanceruns te gaan rijden en dat moet dan in de komende twee testuren gebeuren, want vanmiddag zit Max Verstappen weer in de auto.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x