Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez wijst pijnpunten aan van gemiste training Silverstone

Sergio Perez kwam maar in een sessie in actie op de vrijdag in Groot-Brittannië. En dat kan gevolgen hebben voor de rest van het weekend, zo stelt de Mexicaan.

Perez Silverstone FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez zit al niet in zijn beste fase van het seizoen en de Mexicaan moest ook nog eens de eerste vrije training voor de GP van Groot-Brittannië vanuit de pitbox bekijken. Red Bull-junior Isack Hadjar stapte namelijk in zijn auto voor de nodige leerzame kilometers op het iconische circuit.

In de tweede training mocht Perez weer achter het stuur kruipen en kwam hij tot de derde tijd. De Red Bull-rijder blikt terug op de vrijdag op Silverstone. "Het was een solide training, maar we verloren wel de hele ochtend. De auto voelt goed aan en ik denk dat we nog wat balans moeten vinden in de lage- en mediumsnelheidsbochten. De hogesnelheidsbochten voelen daarentegen echt heel goed aan", zo trapt hij af in gesprek met F1TV.

Perez geeft daarbij aan dat het missen van de eerste sessie invloed heeft, ook voor de zaterdag in Groot-Brittannië. "Dat heeft nogal wat invloed. Het voelt aan als een zeer gecompliceerde sessie, want er komt veel op je af. Ook waar je naartoe gaat qua performance en met het rijden met veel brandstof aan boord. Dat kan dan heel gemakkelijk leiden tot de verkeerde beslissingen. Vooral op een baan zoals Silverstone, als de omstandigheden zo veranderlijk zijn. Daar moeten we voorzichtig mee zijn. We dachten dat het nat zou worden vrijdagochtend, maar dat was niet zo. Hoe dan ook heeft Isack Hadjar heel, heel goed werk verricht voor het team."

Dan richt de Mexicaan ook nog even kort op de performance voor de komende dagen. "Ik denk dat we later in het weekend meer potentieel zullen hebben", zo sluit Perez af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership