Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez wil F1-seizoen knallend beginnen: "Gevoel is erg positief"

Na drie dagen testen in Bahrein lijkt Sergio Perez helemaal in zijn nopjes met de nieuwe Red Bull-bolide. Ondanks wat kleine betrouwbaarheidsproblemen wist de Mexicaan 182 oefenrondes af te strepen en heeft hij een goed gevoel.

Perez Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez en Max Verstappen verbaasden vriend en vijand toen ze tijdens de testdagen met de nieuwe RB20 het circuit van Bahrein betraden. Want doorbouwen op het succesvolle concept van de RB19 had wel gekund, maar het kon ook anders, dacht Red Bull-topontwerper Adrian Newey. Het resultaat? Een radicaal nieuw ontwerp, waarbij de sidepod inlets van Red Bull flink veranderd zijn. Het team hoopt de concurrentie in 2024 hiermee wederom een stapje voor te zijn.

Bovendien leek het concept, op basis van de resultaten van de drie verreden testdagen in Bahrein, weer razendsnel te zijn. Perez was dan ook tevreden met het verloop van de oefensessies. Ondanks dat hij wat kleine betrouwbaarheidsproblemen had wist Red Bull in drie dagen tijd 391 ronden af te werken, waarvan Perez er 182 reed. Zijn snelste ronde was bovendien minder dan een tiende verwijderd van de snelste ronde van Max Verstappen.

Een goed gevoel

Natuurlijk kunnen uit de testdagen nog geen grote conclusies uit getrokken worden en zien we de daadwerkelijke snelheid van de Red Bull-mannen pas in de kwalificatie van de Grand Prix van Bahrein aankomende week. Maar het is in ieder geval een goed begin voor Perez: "Het was een goede start van het jaar voor het team", zo vat hij dan ook na de testdagen samen.

"We hebben de afgelopen dagen veel kilometers gemaakt. Het programma dat we hadden samengesteld was erg goed en dat betekent dat we echt het maximale uit de dagen hebben gehaald." Wat nog rest, is het wachten op de eerste Grand Prix van 2024, de Grand Prix van Bahrein aankomende week. "Het is nu tijd om uit te kijken naar de race van volgend weekend. Ik heb een goed gevoel in de auto, dus we zullen zien (of dit ook zo is, red.) wanneer we gaan racen, maar het gevoel is erg positief", zo sluit de Red Bull-coureur af.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China