Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez wisselde naar nieuwe onderdelen voor versnellingsbak

Sergio Perez en Esteban Ocon moesten op de vrijdag in Bahrein allebei al nieuwe onderdelen voor de versnellingsbak aanspreken. In beide gevallen blijft die wissel zonder directe gevolgen.

Perez Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De FIA maakte op de late vrijdagavond bekend dat zowel Sergio Perez als Esteban Ocon met nieuwe onderdelen in de versnellingsbak op weg waren gestuurd.

Volgens de de reglementen mag een auto drie versnellingsbakken (behuizing en cassette) straffeloos aanspreken, bij een vierde volgt een gridstraf. Perez en Ocon echter reden met nieuwe onderdelen die buiten deze regel gelden, namelijk onderdelen die deel uitmaken van de cassette zelf. Daarop is een andere regel van toepassing, namelijk dat je er daar vier straffeloos van mag aanspreken.

Het mag duidelijk zijn dat de wissels nu, zo vroeg in het seizoen, zonder gevolgen blijven. Sergio Perez had namens Red Bull geen al te beste dag. Bij Red Bull probeerde ze met twee auto's meerdere setups uit en het lijkt erop dat Max Verstappen met de betere setup onderweg was gestuurd.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?