Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez ziet problemen bij Red Bull: "Dit is een dieptepunt voor ons"

Na een dubbele uitvalbeurt bij Red Bull heerst er verslagenheid bij Sergio Perez. De teamgenoot van Max Verstappen had zicht op en podiumplaats, maar viel vlak voor het einde uit door problemen met zijn RB18.

Vrijwel de hele Grand Prix van Bahrein ging het prima voor Max Verstappen en Sergio Perez. Op respectievelijk de tweede en vierde plaats reden de Red Bull-coureur richting de finish, maar de race eindigde in een drama na een dubbele uitvalbeurt. "Dit is heel teleurstellend", zegt Perez vlak na de race tegen Viaplay . "Als zoiets als dit gebeurt, dan komt dat aan als een klap. Maar helaas, dit is ook racen. Het is wel lastig om te verwerken, want we hadden een podium in de pocket. Voor het team is het een zware dag, want in die eerste race is het natuurlijk belangrijk om de punten te pakken. Helaas kregen we deze niet."

Verstappen en Perez met hetzelfde probleem?

Verstappen kon in de slotfase van de race nog net de pitstraat bereiken met grote problemen aan zijn RB18, maar een uitvalbeurt was hiermee ook onvermijdelijk. Perez leek richting de derde plaats te rijden, maar in de eerste bocht, tijdens de laatste ronde, viel ook zijn Red Bull-bolide stil na een spin. Gevraagd of de twee coureurs van de Oostenrijkse renstal dezelfde problemen hebben, antwoordt Perez dat hij vermoedt van wel. "Het lijkt erop dat het hetzelfde probleem is, ja."

Zware start

Een lastige start dus voor Red Bull, zo merkt ook de Mexicaan. "Enorm frustrerend. Deze dag is een dieptepunt voor Red Bull. Een lastige start van het nieuwe seizoen, maar het positieve is dat we snel zijn. We moeten onze auto betrouwbaarder maken en wat pace vinden om dicht op Ferrari te komen." Perez voelde de problemen al aankomen. "Een ronde of vijf voor het einde merkte ik het. We dachten dat we het gingen redden, maar de problemen werden steeds erger. Bij het ingaan van de eerste hairpin blokkeerde de achterkant van mijn bolide volledig. Plots viel de auto gewoon uit..."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie