Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Perez ziet Red Bull als één team: "Iedereen staat achter Horner"

Het Formule 1-circus heeft Bahrein inmiddels verlaten, maar de gemoederen rond Red Bull zijn tijdens de tweede race in Djedda nog lang niet bedaard. Volgens Sergio Perez ligt echter alles achter het team en hij steunt openlijk teambaas Christian Horner.

Perez Bahrain paddock Friday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Terwijl het onderzoek naar Christian Horner vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag inmiddels al even is afgerond, blijft de teambaas het nieuws domineren. Intern zou Red Bull erg verdeeld zijn en Jos Verstappen deed daar afgelopen weekend nog een schepje bovenop. "Deze situatie is niet goed voor het team en drijft mensen uit elkaar. Dit kan zo niet doorgaan. Er blijft spanning in de lucht hangen", zo zei hij eerder tegen De Telegraaf.

De onrust blijft dus rond de Oostenrijkse renstal hangen, al is dat volgens Sergio Perez niet het geval. "Ik denk dat het allemaal achter ons ligt. Onze belangrijkste focus ligt op het racen, zo simpel is het. Het gaat zoals het eerder ook al ging. En om eerlijk te zijn, we hebben vooral gesproken over de race in Bahrein, hoe dat ging en hoe we kunnen verbeteren. Aan het einde van de dag hebben de resultaten laten zien dat er in Bahrein geen sprake was van afleiding", zo zegt Perez in aanloop naar de GP van Saoedi-Arabië tegen diverse media, waaronder RacingNews365.

Daarna spreekt de Mexicaan openlijk zijn steun uit voor Horner als teambaas bij Red Bull. "Ik denk dat hij niet alleen mijn support heeft, maar ik denk dat het volledige team achter hem staat. Hij is als vanzelfsprekend een heel belangrijk persoon binnen onze organisatie en het werk dat hij over de jaren heeft gedaan, dat spreekt voor zich. Christian is een sleutelfiguur in onze organisatie", zo vertelt Perez verder.

Heeft hij ooit getwijfeld of Horner nog wel de juiste man op de juiste plek was? "Ik kan alleen vanuit de racekant wat zeggen, ik weet niet wat er aan de hand is. En om eerlijk te zijn, ik volg het niet zo. Ik ben een autocoureur en dat ik wat ik hier doe. Ik doe niet aan politiek. Ik rijd zo snel mogelijk in de auto, zo goed als ik kan."

Volgens de Mexicaan is er dan ook geen sprake van verdeeldheid binnen het team. "Alles is normaal gebleven. En dat is goed voor het hele team dat super succesvol is geweest in het verleden. Ik zie geen reden om dat te veranderen. Ik denk dat we gewoon vooruit moeten kijken en ons moeten focussen op het racen", zo sluit Perez af.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China