Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Persadvocaat Michael Schumacher verklaart aanhoudende radiostilte sinds ski-ongeval

Michael Schumacher raakte in 2013 zwaargewond bij een skiongeluk. In de jaren daarna zijn er altijd veel vragen geweest over zijn gezondheid. Felix Damm, persadvocaat van de familie Schumacher, legt uit waarom er weinig informatie wordt verstrekt aan de buitenwereld.

Michael-Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Michael Schumacher is één van de beste Formule 1-coureurs uit de geschiedenis. De Duitser boekte zijn grootste successen bij Benetton en Ferrari en kwam uit op 91 zeges en zeven wereldtitels. Schumacher zou na een korte sabbatical en een comeback van drie jaar zijn carrière in 2012 definitief afsluiten bij Mercedes.

Een jaar later, op 29 december 2013, sloeg het noodlot toe op skivakantie. Schumacher liep ernstig hoofdletsel op in het Franse Meribel en moest meerdere zware operaties ondergaan. Daarna is er weinig informatie over zijn gezondheidstoestand naar buiten gebracht, behalve dat hij niet meer in een kunstmatige coma werd gehouden. Felix Damm, de persadvocaat van de familie, onthult in een interview met LTO dat er wel degelijk is overwogen om meer te delen.

"Het ging altijd om het beschermen van zijn privéleven", vertelt Damm. "Natuurlijk hebben we veel besproken over hoe we dat vorm gingen geven, dus dachten we ook na over de vraag of een eindrapport over de gezondheidstoestand van Michael de juiste manier zou kunnen zijn om dit te doen. Maar dat zou niet het einde van het verhaal zijn geweest."

Damm verbaast zich over wilde mediaverhalen

Damm vervolgt zijn betoog door te stellen dat de aandacht dan te groot zou worden. "De personen die het betreft gaat het niet lukken om de media te beheersen. Ze zouden zo'n bericht keer op keer kunnen oppikken en vragen: 'hoe ziet het er nu uit?', één, twee, drie maanden of zelfs jaren na het bericht. En als we dan actie zouden willen ondernemen tegen deze berichtgeving, zouden we te maken krijgen met het argument van 'vrijwillige zelfopenstelling'. Ik ben verbaasd over hoeveel mediaberichten er geschreven worden zonder betrouwbare informatie. Er werd zelfs een AI-interview op een voorpagina gezet."

Of Damm begrijpt dat de Schumacher-fans meer informatie zouden willen zien? "Natuurlijk, maar ik geloof ook dat de overgrote meerderheid van de fans er goed mee om gaat. Men heeft ook respect voor het feit dat het ongeval een proces in gang heeft gezet waarin bescherming van de privacy noodzakelijk is en continu wordt gewaarborgd."

In het recente verleden spraken kennissen van Schumacher, denk aan Jean Todt, die als Ferrari-baas samenwerkte met de Duitser, zich weleens wat meer uit over persoonlijke bezoeken. Damm stelt dat de familie zich daartegen kan verweren. "Als het niet de betrokkene is die handelt, maar vrienden of kennissen die privé-informatie prijsgeven, is er geen sprake van 'vrijwillige zelfopenstelling' van de privacy. De betrokkene kan zich dus verweren tegen de openbaarmaking van privéomstandigheden, zelfs als de informatie afkomstig is van kennissen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"