Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri beticht Red Bull van valsspelen: "Het is een duidelijke overtreding"

Voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten werd duidelijk dat een team mogelijk een illegaal trucje gebruikte om de rijhoogte van de auto te verstellen. Uiteindelijk gaf Red Bull deels toe dat zij het team in kwestie waren. Oscar Piastri vindt het een beetje vreemd.

Piastri Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De aangescherpte FIA-controles zijn hét onderwerp van gesprek in Austin. Een team zou gebruik hebben gemaakt van een illegaal trucje om de rijhoogte van de auto te verstellen in parc fermé, met nieuwe controles tot gevolg. Uiteindelijk gaf Red Bull toe dat zij het team in kwestie waren, al ontkende het team dat ze in parc fermé de auto hebben aangepast.

Het trucje hield in dat een monteur ongezien in de cockpit de t-tray op de vloer, ook wel bib genoemd, kon aanpassen en zo de prestaties kon optimaliseren voor de kwalificatie en de race. Oscar Piastri, met McLaren titelrivaal van Red Bull, vindt het maar vreemd en zet vraagtekens bij Red Bull.

"Ik wist niet dat Red Bull het heeft toegegeven", stelt Piastri tegenover onder meer RacingNews365. "Het is niet aan mij om erbij betrokken te raken en ik weet er niet veel van. Voor ons geldt dat we de grenzen van de technische reglementen opzoeken. Iedereen doet dat, het maakt de Formule 1, de Formule 1. Maar van wat ik heb gehoord, is dit niet iets wat met de grenzen van de reglementen te maken heeft. Het is een duidelijke overtreding van de reglementen. Ik heb niet gehoord op welke auto het zit én of het op een auto zit, maar er zijn veel geruchten. Het treedt buiten het grijze gebied, het betreedt juist het zwarte gebied."

Piastri verwijst verdere vragen door naar de teamleiding van McLaren. "Het is iets voor Zak Brown en Andrea Stella. Ik probeer zo snel mogelijk te racen. We gaan het zien. Als het veel uitmaakt qua performance, zullen er zeker vragen volgen. Onze mini-DRS was legaal, ook al moesten we wat zaken aanpassen. Het was niet revolutionair. We gaan zien of het enig verschil maakt."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje