Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri geeft 2024 al op: "Volgend seizoen uitdaging écht aangaan"

Oscar Piastri ziet McLaren steeds meer stappen vooruit zetten. Het team heeft in de eerste vijf races van 2024 al 96 WK-punten gehaald.

Piastri Australia FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In tegenstelling tot het vorige seizoen is McLaren in 2024 wél goed uit de startblokken gekomen. Het team staat momenteel op de derde plek in het constructeurskampioenschap, terwijl het team vorig jaar na vijf races nog maar 14 kampioenschapspunten had behaald en op P5 stond.

McLaren-coureur Oscar Piastri ziet ook dat het beter gaat. “De start van het seizoen is een veel beter uitgangspunt geweest dan de start van vorig jaar. Ik denk dat we optimistisch zijn dat we dezelfde ontwikkeling als vorig jaar kunnen laten zien", vertelt hij openhartig in een interview met Xinhua. “We hebben het gevoel dat er geen reden is om het niet nog een keer te doen. Het is spannend om te zien wat we het hele seizoen kunnen doen."

Ondanks dat het team uit Woking een goede stap vooruit heeft gezet dit seizoen, zijn zij niet de enige. "Sommige teams hebben een goede sprong gemaakt in de winter. Ik denk dat Ferrari er goed aan heeft gedaan om dit jaar sterk te beginnen, maar hopelijk kunnen we proberen om ze weer te overtreffen en ik denk dat we er alle vertrouwen in hebben dat we dat kunnen.”

Dichter bij elkaar

Vanwege de huidige reglementen, die vaststaan tot 2026, wordt het lastig voor de teams om tot die tijd het dominante Red Bull te verslaan. Maar vanaf 2026 worden de kaarten weer opnieuw geschud. Toch denkt Piastri al eerder succes te kunnen boeken "Ik denk dat overwinningen haalbaar zijn", laat Piastri doorschemeren, doelend op 2025. "Ook al ligt Red Bull nog steeds een stap voor op iedereen, ik denk dat we dichterbij komen."

De McLaren-coureur haalt daarbij een voorbeeld aan. "Als je kijkt naar Japan: vorig jaar kwalificeerde ik daar als tweede, een halve seconde achter Max Verstappen. En dit jaar zat ik er ongeveer een halve seconde achter en werd ik zesde, dus ik heb het gevoel dat iedereen dichterbij komt."

"We moeten nog steeds een stap zetten, maar ik ben van mening dat iedereen optimistisch is dat we kunnen proberen om ze bij te benen, mogelijk dit jaar al, en volgend seizoen echt kunnen proberen om de uitdaging aan te gaan", zo sluit Piastri af.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"