Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Piastri grapt na nieuwe McLaren-tegenslag: "Vorige keer stond Norris op pole..."

Het zit allemaal niet mee voor McLaren. Het motorhome van de Britse renstal is voor de tweede keer dit seizoen zwaar beschadigd en dat brengt de nodige moeilijkheden met zich mee, al kijkt Oscar Piastri vooral naar de positieve kant van het verhaal.

Piastri Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het weekend van McLaren begon al met een flinke dosis pech. Het noodweer dat de Hungaroring op woensdag bereikte, veroorzaakte namelijk flink wat schade aan het motorhome van de Britse renstal. Het dak werd namelijk door een aantal flinke windstoten van het gebouw afgetrokken, waardoor het recent gerepareerde motorhome voor de tweede keer dit seizoen de nodige herstelwerkzaamheden zal moeten ondergaan. 

Slecht nieuws voor McLaren dus, al grapt Oscar Piastri tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije dat het ook een goed teken kan zijn. "De laatste keer dat we ons motorhome niet konden gebruiken, ontstond er natuurlijk een brand, maar Lando Norris slaagde er toen wel in om poleposition te pakken. Dus misschien is het wel een goed teken?", zo grapt de Australiër.

Toch neemt hij die woorden snel weer terug. "Natuurlijk is dit geen goed teken, maar veel zal het niet veranderen. We hebben helaas wel wat ervaring met het opnieuw organiseren van dit soort zaken, dus we zullen het wel overleven dit weekend. Misschien is dit motorhome wel gewoon een slecht voorteken... Wellicht was dit wel het signaal dat we een nieuwe nodig hebben. Maar zonder dollen, het komt wel weer goed."

Piastri kan zelf in ieder geval opgelucht ademhalen over de gevolgen van het noodweer. "We hebben twee kleinere kamers voor coureurs in ons motorhome. Er zit er eentje op de begane grond, waar de airconditioning echt een stuk beter is, dus het is fijn dat ik die nog kan gebruiken. Die op de tweede verdieping is helaas wel onbruikbaar, maar dat is verder wel oké."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'